Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
A befűszerezett báránysztéket pácolja be a kakukkfűvel, a vörösborral és a sonkahagymával. Rakja a kosárba a bárányt a hagymával, a kakukkfűvel és a zellerrel. A bort tegye félre.
Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Közben forralja be szinte teljesen a vörösbort egy szószos fazékban. Adja hozzá az alaplevet és a ribiszkezselét. Melegítse, amíg fel nem oldódik. Ízlés szerint sózza és borsozza.
Miután a hús párolása elkészült, pürésítse a zellert zöldségpasszírozóval vagy botmixerrel, és adja hozzá a tejföl-t. Tálaljon néhány kanál zellerpürét mindegyik tányérra, és adja mellé a mártással meglocsolt sztékeket.