Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Aprítsa fel kisebb kockákra a gombát. Melegítse meg az olívaolajat egy fedő nélküli serpenyőben. Párolja kíméletesen kb. 5 percig a gombát és a kakukkfüvet.
Adja hozzá a sonkahagymát, a fokhagymát és az aprított petrezselymet. Sózza és borsozza. Keverje össze. Keverje bele a tojást, a tejszínt és a tejet.
Vajazza ki a hőálló ramekin vagy dariole tálkákat. Kanalazza beléjük a gombás keveréket. Az edénytartót rakja a serpenyő aljára. Öntsön rá 750 ml vizet. Rakja az edénykéket a kosárba, azt pedig az edénytartóra. Fedje le egy régi, hőálló tányérral.
Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 15 percig. Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón. Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Hagyja kihűlni az edénykéket, lazítsa meg oldalukat, és óvatosan vegye ki a tartalmukat.