Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Kenjen ki a zsiradékkal egy 1 literes pudingos edényt.
Keverje össze a lisztet, a sót, a faggyút és a cukrot.
A közepére készítsen mélyedést, és üsse bele a tojást, illetve öntsön bele annyi tejet, hogy lágy állagú tésztát kapjon.
Rakja a pudingos edénybe, és simítsa el a tetejét.
Fedje le folpackkal (olyan típusúval, amelyik mikrohullámú sütőben is használható).
Párolja 1 órán át, majd töltse fel a készüléket még 500 ml hideg vízzel, állítsa be újra az időzítőt, és párolja még 30 percig.
Fordítsa ki és tálalja forrón lekvárral, juharsziruppal vagy párolt gyümölcsökkel.
Megjegyzés: A pudingos edény nem tömheti el a fedő gőzbevezető nyílásait, vagy akadályozhatja meg a fedő biztos zárását.