Fahéjjal megfűszerezett boros körték

Fahéjjal megfűszerezett boros körték

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 körte, nagy kockákra vágva
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanál méz
  • 50 ml vörösbor, flambírozva
  • 1 vaníliarúd
  • 4 szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 szelet narancs
  • 2 szelet piskóta, 5 x 7 cm-es rudakra vágva (egy darab 15 g legyen)

Elõkészítés

Ossza el a körtéket a csészékben. Forralja fel a vizet, majd adja hozzá a vörösbort, a vaníliarudat, a szegfűszeget, a fahéjat és a narancsszeleteket. Öntse ezt a keveréket a körtékre, de vegye ki belőle az egész szegfűszegeket és a vaníliarudakat. Zárja le szorosan a fedővel. Rakja a 3. kosárba a csészéket.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Amikor elkészült, vegye le a csészék fedelét. Tálalja melegen, madeira piskótával.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek