Édes-savanyú sertésfilé

Édes-savanyú sertésfilé

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 ActiFry-kanál kukoricaliszt, és még némi kukoricaliszt a sertéshúscsíkok panírozásához
  • 4 ActiFry-kanál vörösbor
  • 300 ml paradicsompüré
  • 150 ml nem cukrozott almalé
  • 2 ActiFry-kanál vörösborecet
  • 2 ActiFry-kanál puha, világos barnacukor
  • 1 ActiFry-kanál paradicsompüré
  • Só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 600 g sertéscomb vagy szűzpecsenye, csíkokra vágva
  • 2 vékonyan felszeletelt hagyma
  • 2 ActiFry-kanál könnyű olívaolaj
  • 2 gerezd, finomra felaprított fokhagyma (elhagyható)

Elõkészítés

Keverje simára a kukoricalisztet a vörösborral, majd keverje bele a paradicsompürét, az almalevet, az ecetet, a cukrot, a sűrített paradicsomot és a fűszereket, és dolgozza el alaposan. Tegye félre. A sertéshúscsíkokat enyhén panírozza be a maradék kukoricalisztbe egy nagy tálban. Tegye félre.

Rakja a hagymát az ActiFry serpenyőjébe, majd locsolja meg egyenletesen a hagymát olajjal. Párolja 5 percig. Az előkészített sertést és ízlés szerint a fokhagymát tegye az ActiFry készülékbe, és süsse 5 percig. Keverje meg a sertéshúst, hogy elválassza a darabjait, majd forgassa bele az előkészített édes-savanyú szószt.

Süsse még 10 percig, vagy amíg a sertéshús átsül és puha lesz, a szósz pedig besűrűsödik. Sütés közben egyszer állítsa le az ActiFry sütőt, és egy fakanál vagy spatula segítségével keverje meg a tartalmát. Ízlés szerint sózza és borsozza, majd tálalja főtt rizzsel vagy krumplipürével, illetve wokban megsütött tavaszi zöldségekkel vagy káposztával.