Édes-pikáns húsgolyók

Édes-pikáns húsgolyók

Főétel

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 500 g fagyasztott marhahúsgolyó
  • 1 piros és egy sárga paprika, felkockázva
  • 325 ml alma- és ananászlé, két részletben
  • 4 ActiFry-kanál ketchup
  • 2–2 ActiFry-kanál mustár és juharszirup vagy barnacukor
  • 2–2 ActiFry-kanál ciderecet és lereszelt hagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • Felaprított friss korianderlevél (elhagyható)
  • Forró főtt fehér- vagy barnarizs (elhagyható)

Elõkészítés

Rakja a húsgolyókat és a paprikát az ActiFry serpenyőjébe.

Keverje össze a 250 ml almalevet a ketchuppel, a mustárral, a juharsziruppal, a ciderecettel, a hagymával és a fokhagymával. Rakja az ActiFry serpenyőjébe. Párolja 15 percig.

Keverje össze a kukoricalisztet a maradék almalével. Rakja az ActiFry serpenyőjébe. Főzze 10 percig, vagy addig, amíg el nem készülnek a húsgolyók és be nem sűrűsödik a szósz. Szórja meg a korianderrel (ha felhasználja), és tálalja rizzsel (ha felhasználja).

A trópusi változathoz a paprikával együtt keverjen bele 250 ml lecsepegtetett ananászdarabot is.