TEFAL TITANIUM FUSION FRYPAN 28 CM

TITANIUM FUSION FRYPAN 28 CM Extreme resistance

The Tefal TITANIUM FUSION frypan ensures long-lasting performance and ultimate resistance, with a TITANIUM EXCELLENCE non-stick coating and a range of special features. Experience the perfect balance of flawless results and sleek style, with an exclusive patented Hard-Fusion® brushed design and high-quality materials.

The Tefal TITANIUM FUSION frypan

With the Tefal TITANIUM FUSION frypan, the TITANIUM EXCELLENCE non-stick coating offers extreme resistance and durability, for performance that lasts three times as long* and makes clean-up effortless. Discover the essential non-stick frypan that produces exceptional results with no added oil, thanks to the high-quality non-stick surface, for healthy results with uncompromising flavor. Performance is matched by stunning style, with Tefal's exclusive patented Hard-Fusion® brushed design made in France, for premium-quality cookware that looks as good as it cooks. Thermo-Spot® technology turns red when the pan reaches the ideal temperature for searing, taking the guesswork out of cooking. TITANIUM FUSION: the perfect balance of exceptional performance, long-lasting results and stunning design. *Titanium Excellence lasts up to 3 times longer than Titanium Force
Nélkülözhetetlen eszközök
  • TITANIUM EXCELLENCE non-stick coating: Lasts up to 3 times longer*

    Featuring an exclusive, ultra-thick hard base, as well as a protective non-stick coating reinforced with titanium particles, TITANIUM EXCELLENCE draws on extreme innovation for added durability and resistance.

  • All New Hard-Fusion® Brushed Finish

    Tefal's exclusive patented brushed design provides the best of performance and elegance, with 100% Made in France Hard-Fusion® technology ensuring an exceptional level of quality.

  • THERMO-SPOT®

    By turning full red when the pan has reached the ideal temperature for searing, Thermo-Spot® guarantees perfect texture, color and taste, for delicious full-flavored meals each and every day.  

  • Comfort-grip handles

    The comfort-grip Bakelite handles ensure added safety and convenience.

  • Evenly cooked food

    Tefal induction base ensures even heat distribution throughout the pan, with no hot or cold spots and perfect results every time.

  •  Hob compatibility: All hobs + induction  

    Compatible with all stovetops, including induction (gas, electric, ceramic, induction), for total versatility.

  • Non-stick exterior coating

    The convenient, non-stick exterior makes clean-up easy.

  • Made in France

    Designed and manufactured entirely in France, with the utmost craftsmanship and expertise.

  • Tefal: World #1 in Cookware*

    Tefal works hard to guarantee perfect cooking results every time you step into the kitchen—just one more reason to choose Tefal!
    *Independent panel 2016 data, brand value sales, cookware category definition
     

  • Our commitment: Cooking healthy, thinking eco-friendly

    Our goal is to make durable products that last for years, while also preserving our planet's health through recyclable designs and safe non-stick coatings (no PFOA, no lead, no cadmium).

Receptek
Funkciók
Termékcsalád SERPENYŐ  
Méret 28 CM  
Anyag ALUMÍNIUM  
Hőforrás INDUKCIÓ - GÁZ - ELEKTROMOS - KERÁMIA - HALOGÉN  
Sütőben is használható IGEN, 175°C-IG (beleértve AZ ÜVEG FEDŐKET)  
Mosogatógépben mosható IGEN, de csak a fedők és a kiegészítők  
Belső bevonat neve TITANIUM EXCELLENCE  
Belső bevonat/kivitel TAPADÁSMENTES  
Thermo-Spot (hőindikátor) IGEN  
Külső bevonat/kivitel TAPADÁSMENTES BEVONAT  
Külső bevonat színe GREY - COAL BH  
Kiöntőperem IGEN  
Nyél típusa Rögzített  
Edényalj típusa INDUKCIÓS TECHNOLÓGIA  

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.
Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni.
1. A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el. 2. A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.
Serpenyő esetében: 140° C és 195° C között
Palacsintasütő esetében: 165° C és 240° C között
Ez az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket.
Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat. Néhány termékcsalád esetében megengedett egyes fém eszközök használta – a kések és a habverők kivételével. A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.
A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.
• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
•Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
A termékvonaltól függően (lásd a csomagolást) a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.
Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.
A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.
Tapadásmentes serpenyő:
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.

Kerámia bevonatos serpenyő:
Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.
Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.
Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.

Kemény anodizált felületű serpenyő:
A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.
Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.
Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.
A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.
Bizonyos alkatrészek moshatók mosogatógépben, mások nem. (Lásd lent.) Ha mosható mosogatógépben, a mosogatáshoz használjon semleges mosogatószert. Bizonyos mosogatógépekben nem mosogathatók fazekak/serpenyők, ezért mosogatás előtt ellenőrizze a mosogatógép használati utasítását.
Mosogatógépben mosható :
Fazék/serpenyő alkatrész: IGEN
Különleges fogantyú: IGEN
Főzőfedél: (kivéve a mágneses gombos típusok): IGEN
Lecsatolható fazékgomb, mágneses típusok: NEM (rozsdásodást okozhat)
Tárolási zárófedő: NEM (deformálódhat)
A serpenyő élettartamának megnövelése érdekében azt javasoljuk, hogy kézzel mossa el, ne dörzsfelületű szivaccsal. Mosogatógép-használat: kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
A nyelek és a fogantyúk idővel kilazulhatnak a rögzítés folyamatos felmelegedése és kihűlése miatt. Ha ez történik, húzza meg egy megfelelő csavarhúzóval, de ne húzza túl szorosra.
1. Lehetséges, hogy étel rakódott le/maradt hátra a serpenyőben, ami azért történhetett, mert korábban leégetett valamilyen ételt a serpenyőben. Normális esetben a tisztításhoz elég vízzel és mosogatószerrel megtölteni a serpenyőt, és így hagyni éjszakára. Ezután készítsen pasztát szódabikarbónából és vízből, és dörzsölje át vele finoman a serpenyőt egy nem karcoló szivaccsal (tapadásmentes dörzsszivaccsal). Ezután kondicionálja újra a tapadásmentes bevonatot úgy, hogy konyhai papírtörlő segítségével áttörli a felületet némi főzőolajjal. 2. Lehetséges, hogy túlhevítette a serpenyőt, és emiatt megsérült és elszíneződött a tapadásmentes bevonat. Ha rendszeresen túlhevíti a serpenyőt, meggyengül a tapadásmentes bevonat. A serpenyők piros hőmérsékletjelző Thermo-Spotja jelzi, hogy mikor érte el a serpenyő a tökéletes ételkészítési hőmérsékletet. Amikor a pont élénkpirosra vált, mérsékelje a hőt a hőmérséklet fenntartására. Ne melegítse tovább a serpenyőt magas hőmérsékleten, mert ez a serpenyő és a tapadásmentes felszín túlhevülését okozza. 3. Ha mosogatógépben tisztítja, minden egyes használat után újítsa meg a tapadásmentes belső felületet főzőolajjal, hogy megakadályozza a tapadásmentes bevonat kiszáradását, és biztosítsa a legjobb tapadásmentes teljesítményt.
1. Túl magas hőmérsékleten vagy rossz hőforráson használta a serpenyőt, ami az aljának deformálódását eredményezte. 2. Fontos az is, hogy soha ne öntsön hideg vizet a forró serpenyőbe, illetve a forró edényeket soha ne mártsa hideg vízbe. A hirtelen hőmérsékletváltozás a fém deformálódását okozhatja, amitől egyenetlenné válik az alja.
A serpenyőket gondos odafigyeléssel helyezze a gáz főzőlapokra, mivel a főzőrács lábainak száma eltérő lehet, és főleg a kis serpenyők esetében szükség lehet arra az edénytartóra, amelyet a főzőlapgyártók többsége mellékel a termékéhez, de ami külön is kapható.
Amennyiben az alumínium fazék vagy serpenyő külső részét nagy erőhatás éri, például leejtik vagy megüti valami, a fazék/serpenyő eldeformálódhat. (Az ételkészítésnél használt hőtől nem deformálódik el a fazék/serpenyő.)
NEM. A TEFAL/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott konyhai edényei nem tartalmaznak PFOA-t. Ezt rendszeresen független laboratóriumok ellenőrzik, amelyek tanúsítják, hogy a termékeink nem tartalmaznak PFOA-t. 2003 óta számos országban végeznek rendszeres vizsgálatokat független laboratóriumok (az INERIS Franciaországban, az ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS az Egyesült Királyságban, a FABES Labs Németországban, az MB Labs Kanadában és az SGS Kínában). Ezek a vizsgálatok következetesen bizonyították azt, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott termékei nem tartalmaznak PFOA-t.
Nem, a tapadásmentes bevonatot a gyártás során kell felvinni.
Normális háztartási használat esetén a tapadásmentes bevonat nagyon ritkán kopik le. A megfelelő használat és karbantartás segít abban, hogy a jó teljesítmény hosszú ideig megmaradjon. Az esetek többségében a tapadásmentes bevonat a túlhevítés, az összekarcolás és/vagy a mosogatás közbeni súrolás miatt használódik el.
Tefal/T-fal a minőség iránti elkötelezettség részeként „Egészségügyi és környezetvédelmi” ökoinformációkat nyújt tapadásmentes Tefal/T-fal termékeivel kapcsolatban. Ez az elkötelezettség garantálja azt, hogy nem használunk PFOA-t, ólmot és kadmiumot a Tefal/T-fal bevonatok gyártásánál, és hogy tapadásmentes bevonatot tartalmazó termékeink nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére. Az ökoinformációk alapját a számos országban, független laboratóriumok által elvégzett rendszeres elemzések adják (az INERIS Franciaországban, az ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS az Egyesült Királyságban, a FABES Labs Németországban, az MB Labs Kanadában és az SGS Kínában). Az elkötelezettségről szóló nyilatkozat megtalálható a Tefal/T-fal márka weboldalán, valamint a tapadásmentes Tefal/T-fal bevonatú konyhai edények csomagolásán.
Jelenleg nagy bizonytalanság jellemzi a tapadásmentes bevonatokat, amelyek olykor a PFOA-hoz kapcsolódnak. A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai viszont PTFE-ből készülnek. Az anyag kémiai neve politetrafluoretilén, és európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok igazolják, hogy nem káros az egészségre. A PFOA és a PTFE két teljesen különböző anyag. A lényeg az, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú konyhai edényei PTFE-ből készülnek, és nem tartalmaznak PFOA-t. Ezen túlmenően a Tefal/T-fal több mint 20 évvel ezelőtt kötelezettséget vállalt arra, hogy nem használ ólmot vagy kadmiumot egyetlen konyhai edénye gyártásához sem, hogy ezzel is garantálja: a termékei között egy sincs, amelyik ártalmas lenne az egészségre.
A PFOA a perfluor-oktán-sav elterjedt angol nyelvű rövidítése. A fogyasztói termékei esetében a Tefal/T-fal garantálja azt, hogy nem használ PFOA-t, ólmot és kadmiumot, valamint hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termékei nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére.
A Tefal/T-fal edények tapadásmentes bevonata és zománca nem tartalmaz sem kadmiumot, sem ólmot. Több mint 20 éve valamennyi edényünket ólom és kadmium felhasználása nélkül tervezzük és gyártjuk. Ez az ökoinformáció megtalálható az összes, Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termék csomagolásán.
A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai a politetrafluoretilén nevű polimerből készülnek (= PTFE). Konyhai edényeink a PTFE-nek köszönhetik tapadásmentességüket. Az európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok (ANSES, EFSA, FDA) igazolták, hogy a PTFE olyan semleges anyag, amely nem lép kémiai reakcióba sem az étellel, sem a vízzel, sem pedig a háztartási tisztítószerekkel. Akkor is teljesen ártalmatlan, ha lenyelik. A fenti közegészségügyi hatóságok igazolták, hogy az edények PTFE tapadásmentes bevonatai nem ártalmasak az egészségre. A PTFE valójában annyira biztonságos, hogy az orvostudomány is széles körben használja szívritmus-szabályozók és az artériákat kipótló apró csövecskék gyártásához. Súlyos vesebetegségben szenvedő pácienseken végrehajtott sebészeti beavatkozásokhoz is használják. Emellett részben bizonyos ízületprotézisek bevonata is PTFE felhasználásával készül.
Leggyorsabban a mágnesteszt végrehajtásával ellenőrizheti, hogy a serpenyői használhatók-e indukciós főzőlapon. Nagyon egyszerű: ha a mágnes rátapad a serpenyő aljára, használható a kereskedelemben használható indukciós főzőlapokon.
Nehéz megadni, hány év az élettartama, mert ez a használati körülményektől és a használat gyakoriságától függ. Az élettartam növeléséhez óvja a szükségtelenül magas hőmérséklettől, és ne melegítse fel úgy, hogy nincs benne víz. Közepes vagy alacsony hő is elég. Emellett ne tároljon benne hosszú ideig főtt ételt (egy napig vagy tovább).
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.