TEFAL INTUITION A7027985 22 cm

INTUITION A7027985 22 cm Az Intuition sorozattal minden nap egyszerű!

Intuition - egy termékcsalád, mely egyszerűbbé teszi a főzést és finom eredményeket garantál. Egyedi formatervének köszönhetően az Intuition család ötvözi az eleganciát és egyszerűséget a megbízható mindennapi teljesítményért. A Tefal Intuition edénycsalád prémium minőségű 18/10-es rozsdamentes acélból készül 5 év garanciával. A titán tapadásmentes felület extrém ellenállóságot biztosít a maximális élettartamért.  

 

Cikkszám: A7027985

Elegancia és egyszerűség a mindennapi főzésért

A Tefal Intuition edénycsaládot úgy terveztük, hogy ötvözze a rozsdamentes acél tartósságát a tökéletes főzéssel az erős falú aljnak köszönhetően, mely egyenletes hőelosztást biztosít az ételek tökéletes elkészítéséért. A legjobb minőségű 18/10-es rozsdamentes acél öntvényből készül, mely magas rozsda ellenállást biztosít a hosszantartó teljesítményért. A Tefal Intuition sorozat kiöntő széllel rendelkezik, a jelölések pedig könnyebbé teszik a használatát. Az Intuition edények kompatibilisek minden hőforrással, beleértve az indukciót is.

*Kérjük, ismerkedjen meg a konyhai edény használati és ápolási utasításaival

Nélkülözhetetlen eszközök
  • Kiváló minőségű Tefal edény 5 év garanciával*

    A Tefal Intuition edénycsalád a legjobb 18/10-es öntvényből készül a hosszabb élettartamért. A kiváló minőségű tapadásmentes felülettel élvezetes főzést garantál mindig tökéletes eredményekkel.

  • OKOS KIÖNTŐ SZÉLEK

    A praktikus szélek megkönnyítik az elkészített ételek kiöntését.

  • VÍZSZINT JELZŐ 

    A vízszint és a behelyezett alapanyagok egyszerű ellenőrzéséért az edény falai jelekkel vannak ellátva.

  • ÜVEGFEDŐ

    Az edény elegáns üvegfedővel van ellátva, mely lehetővé teszi az ételkészítés figyelését.

  • ROZSDAMENTES ACÉL FOGANTYÚ

    A hosszabb élettartamért az edény rozsdamentes acél fogantyúkkal van ellátva.

  • KOMPATIBILIS VALAMENNYI HŐFORRÁSSAL

    Kompatibilis minden hőforrással - áram, gáz, üvegkerámia, indukció.

  • TEFAL - VILÁGELSŐ A KONYHAI EDÉNYEK TERÉN*

    Csak a Tefal megy el olyan messzire, hogy kiváló főzési eredményeket kínáljon. Ez egy újabb ok, hogy a Tefalt válassza. * Független értékelő lista adatai, 2016, márkák szerinti eladás, konyhai edénykategória meghatározása

  • EGÉSZSÉGES FŐZÉS A TERMÉSZET TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL

    Célunk, hogy tartós termékeket gyártsunk, melyeket nagyon sokáig használhat, így a biztonságos, tapadásmentes felületű (PFOA, ólom és kadmium nélkül) újrahasznosítható termékeknek köszönhetően a bolygónk is egészséges marad.

Receptek
Funkciók
Product family LÁBAS  
Méret 22 CM  
Anyag NEMESACÉL  
Hőforrás INDUKCIÓ - GÁZ - ELEKTROMOS - KERÁMIA - HALOGÉN  
Sütőben is használható IGEN, 250°C-IG (kivéve az üveg fedőket)  
Mosogatógépben mosható IGEN  
Belső bevonat/kivitel TÜKÖRHATÁSÚ NEMESACÉL  
Thermo-Spot (hőindikátor) NEM  
Külső bevonat/kivitel FÉNYESRE POLÍROZOTT NEMESACÉL  
Kiöntőperem IGEN  
Nyél típusa Rögzített  
0.00  mm
Cooking style Easy cooking  
Removable handle No  
Edényalj típusa INDUKCIÓS TECHNOLÓGIA  
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Kizárólag az Ingenio termékcsalád serpenyői, szószos serpenyői vagy szeletsütői használhatók sütőben, a levehető fogantyúnak köszönhetően. (Győzödjön meg róla, hogy levette a fogantyút!) A főzőedényeket tilos mikrohullámú vagy légkeveréses sütőben használni.
Serpenyő esetében: 140° C és 195° C között
Palacsintasütő esetében: 165° C és 240° C között
Ez az olajban sütés, illetve a körbesütés optimális hőmérséklete. E tartományokban ideális hőmérsékleten, egészségesen készítse el az ételeket.
• Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.
• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.
A serpenyő hősokk hatására deformálódik (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.). A serpenyő tisztítása előtt várja meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
Olvassa el a termék csomagolásán vagy mellékelt útmutatójában található, a használatra vonatkozó ajánlásokat.

A termékvonaltól függően a fém eszközök többsége használható, a kések, a villák és a habverők kivételével. A fém eszközöket azonban óvatosan kell használni. Ne használjon éles peremű eszközöket, és ne vágjon közvetlenül a serpenyőben. Ne szurkálja vagy karistolja össze a tapadásmentes felületet.

A serpenyők és a szószos fazekak élettartamának meghosszabbítása érdekében azonban nyomatékosan javasoljuk a fém eszközök használatának mellőzését. Használjon műanyag vagy fa eszközöket.
Nem. A magas hőmérséklet nem csökkenti számottevően az elkészítési időt, és az étel minőségére is egyértelműen kedvezőtlen hatással van, ezért erősen ajánlott a közepes hőmérséklet használata. Ez már csak azért is ajánlott, mert a magas hőmérsékleten történő főzés károsíthatja a tapadásmentes bevonatot.
A bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében rázva sütés vagy grillezés esetén használjon kis mennyiségű olajat. Forralás vagy párolás esetén nincs szükség olajra.
• A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.
• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.
• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet.
Tapadásmentes serpenyő:
Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.

Kerámia bevonatos serpenyő:
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.
A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.

Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.
SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.
Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
A vastag rozsdamentes acélból készült fogantyúk nagyon lassan vezetik a hőt. Az oldalsó fogantyúk azonban gyorsabban felforrósodhatnak a hosszú fogantyúkhoz képest, mivel közelebb vannak a serpenyő testéhez. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a terület, amelyen főz, nem nagyobb a serpenyő méreténél. A hőforrás felett eltöltött idő és a hőmérséklet-beállítás is meghatározza, hogy a fogantyúkat mennyi ideig lehet megfogni. A fedelekhez rögzített, rozsdamentes acélból készült fogantyúk gyorsabban felmelegednek, mint az oldalsó fogantyúk. Ha sütőben használja, egész biztosan minden fogantyú felforrósodik. A forró fogantyúkhoz javasoljuk az edényfogó kesztyű használatát, hogy ne égesse meg a kezét.
Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.
Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
A rozsdamentes acélból készült edényeken karcolások keletkezhetnek, különösen akkor, ha fémeszközöket használ. A karcolások azonban nem befolyásolják a főzőedények teljesítményét. Azt javasoljuk, hogy a főzéshez fa- vagy műanyagedényeket használjon. Javasoljuk, hogy ne használjon krumplinyomót közvetlenül a főzőedényben. Csak forrás után adjon hozzá sót a vízhez. Amikor a sószemcsék hideg állapotban az acélra kerülnek, a hő hatására megolvadnak, és károsítják az acélt. Javasoljuk továbbá, hogy legalább havonta egyszer tisztítsa meg őket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel, így az edények ragyogóan fényesek maradhatnak.
Tapadásmentes serpenyő:
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.

Kerámia bevonatos serpenyő:
Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.
Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.
Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.

Kemény anodizált felületű serpenyő:
A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.
Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.
Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.
A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.

Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.
Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.
Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el.
Egyes részek alkatrészek moshatóak mosogatógépben, bizonyos alkatrészek nem.

Mosogatógép-kompatibilitás:
  • Edény/serpenyő: A termék élettartamának meghosszabbítása érdekében csak kézi mosogatást ajánlunk. Mosogatógép használata esetén lehetőleg kímélő mosogatószereket, például folyékony, gél vagy por állagú szert használjon, ne tablettát vagy kapszulát. Egyes alkatrészek a maró hatású mosogatószerek használata következtében megkophatnak és elszíneződhetnek. Garanciánk nem terjed ki az ilyen típusú kopásra.

  • Speciális kezelést igénylő alkatrészek (például fából készült vagy Ingenio típusú levehető fogantyúk): NEM, csak kézi mosogatás ajánlott, nem érdes felületű szivaccsal.

  • Fedő (kivéve a mágneses típusok gombját): IGEN.

  • Mágneses típusú levehető fedőgombok: NEM, rozsdásodáshoz vezethet.

  • Tárolófedél tömítéssel: NEM, deformációhoz vezethet.

A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében csak kézi mosogatást ajánlunk nem érdes felületű szivaccsal. Mosogatógép használata esetén lehetőleg kímélő mosogatószereket, például folyékony vagy gél állagú szert használjon.
Ha odaégett ételt szeretne eltávolítani a rozsdamentes acélból készült edényekről, tegyen hideg vizet az edénybe, majd forralja fel a vizet. Öblítés előtt hagyja kihűlni a vizet. A tisztítás befejezéséhez használjon minőségi tisztítószert. Acélgyapot, acélkefe vagy karcos tisztítószer használata a polírozott felületen nem ajánlott.
A nyelek és a fogantyúk idővel kilazulhatnak a rögzítés folyamatos felmelegedése és kihűlése miatt. Ha ez történik, húzza meg egy megfelelő csavarhúzóval, de ne húzza túl szorosra.
1. Lehetséges, hogy étel rakódott le/maradt hátra a serpenyőben, ami azért történhetett, mert korábban leégetett valamilyen ételt a serpenyőben. Normális esetben a tisztításhoz elég vízzel és mosogatószerrel megtölteni a serpenyőt, és így hagyni éjszakára. Ezután készítsen pasztát szódabikarbónából és vízből, és dörzsölje át vele finoman a serpenyőt egy nem karcoló szivaccsal (tapadásmentes dörzsszivaccsal). Ezután kondicionálja újra a tapadásmentes bevonatot úgy, hogy konyhai papírtörlő segítségével áttörli a felületet némi főzőolajjal. 2. Lehetséges, hogy túlhevítette a serpenyőt, és emiatt megsérült és elszíneződött a tapadásmentes bevonat. Ha rendszeresen túlhevíti a serpenyőt, meggyengül a tapadásmentes bevonat. A serpenyők piros hőmérsékletjelző Thermo-Spotja jelzi, hogy mikor érte el a serpenyő a tökéletes ételkészítési hőmérsékletet. Amikor a pont élénkpirosra vált, mérsékelje a hőt a hőmérséklet fenntartására. Ne melegítse tovább a serpenyőt magas hőmérsékleten, mert ez a serpenyő és a tapadásmentes felszín túlhevülését okozza. 3. Ha mosogatógépben tisztítja, minden egyes használat után újítsa meg a tapadásmentes belső felületet főzőolajjal, hogy megakadályozza a tapadásmentes bevonat kiszáradását, és biztosítsa a legjobb tapadásmentes teljesítményt.
1. Túl magas hőmérsékleten vagy rossz hőforráson használta a serpenyőt, ami az aljának deformálódását eredményezte. 2. Fontos az is, hogy soha ne öntsön hideg vizet a forró serpenyőbe, illetve a forró edényeket soha ne mártsa hideg vízbe. A hirtelen hőmérsékletváltozás a fém deformálódását okozhatja, amitől egyenetlenné válik az alja.
A serpenyőket gondos odafigyeléssel helyezze a gáz főzőlapokra, mivel a főzőrács lábainak száma eltérő lehet, és főleg a kis serpenyők esetében szükség lehet arra az edénytartóra, amelyet a főzőlapgyártók többsége mellékel a termékéhez, de ami külön is kapható.
Amennyiben az alumínium fazék vagy serpenyő külső részét nagy erőhatás éri, például leejtik vagy megüti valami, a fazék/serpenyő eldeformálódhat. (Az ételkészítésnél használt hőtől nem deformálódik el a fazék/serpenyő.)
NEM. A TEFAL/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott konyhai edényei nem tartalmaznak PFOA-t. Ezt rendszeresen független laboratóriumok ellenőrzik, amelyek tanúsítják, hogy a termékeink nem tartalmaznak PFOA-t. 2003 óta számos országban végeznek rendszeres vizsgálatokat független laboratóriumok (az Aromalyse és Ianesco Franciaországban, az TüvSud Hong Kongban és az SGS Kínában). Ezek a vizsgálatok következetesen bizonyították azt, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonattal ellátott termékei nem tartalmaznak PFOA-t.
Nem, a tapadásmentes bevonatot a gyártás során kell felvinni.
Normális háztartási használat esetén a tapadásmentes bevonat nagyon ritkán kopik le. A megfelelő használat és karbantartás segít abban, hogy a jó teljesítmény hosszú ideig megmaradjon. Az esetek többségében a tapadásmentes bevonat a túlhevítés, az összekarcolás és/vagy a mosogatás közbeni súrolás miatt használódik el.
Tefal/T-fal a minőség iránti elkötelezettség részeként „Egészségügyi és környezetvédelmi” ökoinformációkat nyújt tapadásmentes Tefal/T-fal termékeivel kapcsolatban. Ez az elkötelezettség garantálja azt, hogy nem használunk PFOA-t, ólmot és kadmiumot a Tefal/T-fal bevonatok gyártásánál, és hogy tapadásmentes bevonatot tartalmazó termékeink nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére. Az ökoinformációk alapját a számos országban, független laboratóriumok által elvégzett rendszeres elemzések adják (az INERIS Franciaországban, az ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS az Egyesült Királyságban, a FABES Labs Németországban, az MB Labs Kanadában és az SGS Kínában). Az elkötelezettségről szóló nyilatkozat megtalálható a Tefal/T-fal márka weboldalán, valamint a tapadásmentes Tefal/T-fal bevonatú konyhai edények csomagolásán.
Jelenleg nagy bizonytalanság jellemzi a tapadásmentes bevonatokat, amelyek olykor a PFOA-hoz kapcsolódnak. A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai viszont PTFE-ből készülnek. Az anyag kémiai neve politetrafluoretilén, és európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok igazolják, hogy nem káros az egészségre. A PFOA és a PTFE két teljesen különböző anyag. A lényeg az, hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú konyhai edényei PTFE-ből készülnek, és nem tartalmaznak PFOA-t. Ezen túlmenően a Tefal/T-fal több mint 20 évvel ezelőtt kötelezettséget vállalt arra, hogy nem használ ólmot vagy kadmiumot egyetlen konyhai edénye gyártásához sem, hogy ezzel is garantálja: a termékei között egy sincs, amelyik ártalmas lenne az egészségre.
A PFOA a perfluor-oktán-sav elterjedt angol nyelvű rövidítése. A fogyasztói termékei esetében a Tefal/T-fal garantálja azt, hogy nem használ PFOA-t, ólmot és kadmiumot, valamint hogy a Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termékei nem ártalmasak a környezetre és a fogyasztók egészségére.
A Tefal/T-fal edények tapadásmentes bevonata és zománca nem tartalmaz sem kadmiumot, sem ólmot. Több mint 20 éve valamennyi edényünket ólom és kadmium felhasználása nélkül tervezzük és gyártjuk. Ez az ökoinformáció megtalálható az összes, Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatú termék csomagolásán.
A Tefal/T-fal tapadásmentes bevonatai a politetrafluoretilén nevű polimerből készülnek (= PTFE). Konyhai edényeink a PTFE-nek köszönhetik tapadásmentességüket. Az európai és USA-beli közegészségügyi hatóságok (ANSES, EFSA, FDA) igazolták, hogy a PTFE olyan semleges anyag, amely nem lép kémiai reakcióba sem az étellel, sem a vízzel, sem pedig a háztartási tisztítószerekkel. Akkor is teljesen ártalmatlan, ha lenyelik. A fenti közegészségügyi hatóságok igazolták, hogy az edények PTFE tapadásmentes bevonatai nem ártalmasak az egészségre. A PTFE valójában annyira biztonságos, hogy az orvostudomány is széles körben használja szívritmus-szabályozók és az artériákat kipótló apró csövecskék gyártásához. Súlyos vesebetegségben szenvedő pácienseken végrehajtott sebészeti beavatkozásokhoz is használják. Emellett részben bizonyos ízületprotézisek bevonata is PTFE felhasználásával készül.
Leggyorsabban a mágnesteszt végrehajtásával ellenőrizheti, hogy a serpenyői használhatók-e indukciós főzőlapon. Nagyon egyszerű: ha a mágnes rátapad a serpenyő aljára, használható a kereskedelemben használható indukciós főzőlapokon.
Nehéz megadni, hány év az élettartama, mert ez a használati körülményektől és a használat gyakoriságától függ. Az élettartam növeléséhez óvja a szükségtelenül magas hőmérséklettől, és ne melegítse fel úgy, hogy nincs benne víz. Közepes vagy alacsony hő is elég. Emellett ne tároljon benne hosszú ideig főtt ételt (egy napig vagy tovább).
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.