TEFAL SUPER UNO FR314030

SUPER UNO FR314030 Könnyen tisztítható fritőz az egész család számára!

A Tefal Super Uno elektromos fritőzzel sokkal egyszerűbben elkészíthetők a ropogós, ellenállhatatlanul finom sült ételek, és ráadásul mindezt a saját otthona kényelmében végezheti. Ebben a nagy kapacitású fritőzben és olajsütőben akár hat személy részére is főzhet, tehát egyszerre akár 1,5 kg alapanyagot is felhasználhat a tökéletesen megsült kedvelt ételeinek az elkészítéséhez. A készülék kivehető szagszűrővel felszerelt a szagok csökkentése érdekében és olyan további kivehető részeket is tartalmaz, amelyek a praktikus használat érdekében edénymosogatóban elmoshatók.

Elektromos fritőz, amely könnyen tisztítható: Tefal Super Uno

A Tefal Super Uno elektromos fritőz segítségével könnyen elkészítheti az összes kedvelt, ropogósra és aranybarnára sült ételeit. A kivehető, tapadásmentes tál, a kosár és a fogantyú edénymosogatóban elmosható a praktikus használat érdekében, míg a kivehető szagszűrő biztosítja, hogy a konyhában kevesebb keletkezik sütés közben. Ezzel a nagy teljesítményű fritőzzel bőséges, akár 6 személy részére megfelelő adagokat készíthet. A fritőz 2,2 liter olajjal tölthető fel és akár 1,5 kg ellenállhatatlanul finom ételeket készíthet benne. Élvezze az olajban sütést az intelligens rendszerrel, amely semmilyen rendetlenséget nem hagy maga után. A rendszer lehetővé teszi, hogy a kosarat a fritőz fedelének leemelése nélkül kiemelje az olajból, így a konyha teljesen tiszta marad. Az akár 190 °C-ra beállítható hőmérő lehetővé teszi, hogy minden gond nélkül elkészíthesse az összes kedvelt ételét és köretét: tökéletesen ropogós, aranybarnára sült hasábburgonyát, sült csirkét, mozzarella rudacskákat, lepényeket, édesburgonya hasábokat és még sok más ételt.
Nélkülözhetetlen eszközök
  • Edénymosogatóban elmosható részek

    Biztosítson be praktikusabb olajban sütést az otthona kényelmében, az edénymosogatóban elmosható, kivehető részeknek és a finom eredményeket biztosító okos funkcióknak köszönhetően, minden erőlködéstől mentesen.

  • Egyszerű tisztítás

    A kivehető tál és fedél könnyen tisztítható, annak köszönhetően, hogy edénymosogatóban elmosható anyagokból készült, valamint a tapadásmentes tál is könnyen tisztítható.

  • Az egész család igényeinek megfelelő kapacitás

    Élvezze a bőséges adagokat, amelyek akár 6 személy részére elkészíthetők, aminek köszönhetően a 2,2 liter olajjal feltölthető és 1,5 kg élelmiszert befogadó fritőzzel még a legéhesebb család számára is főzhet.

  • Szagok szűrése

    A hosszú élettartamú, cserélhető szénszálas szűrő főzés közben csökkenti a szagokat a finom ízek és az otthonát átható kevesebb szag érdekében.

  • A rendetlenséget kiküszöbölő dizájn

    Az összes fritőzben sült finomság felesleges rendetlenség nélkül készül: a fritőzkosár le-fel irányú mozgatására szolgáló fogantyúrendszernek köszönhetően a kosarat a fedél levétele nélkül kiemelhetjük a tiszta, elcsöpögött olaj nélküli konyha érdekében.

  • Okos funkciók

    Egyedi szett az egyszerű olajban sütéshez, beépített időzítővel, ablakkal a főzés könnyű figyeléséhez és akár 190 °C-ra beállítható hőmérséklettel a fritőzben sült tökéletes ételek érdekében.

  • Expert in Deep Fryers since 1966

    More than 120 patents delivered since 1966 for breakthrough innovations in Deep Fryers to help you cook delicious fried food, including the 1st electrical fryer with fewer odours in 1967, the 1st fryer with cool wall in 1986, the 1st fryer with removable non stick bowl in 1994, the 1st fryer with oil filtration and storage in 2004 or even the 1st low fat fryer with Actifry in 2007.

  • Vacsorázzunk együtt

    Magyarországon egyre kevesebb család ül össze, hogy együtt vacsorázzanak. Ez a fontos társadalmi rítus sajnos kezdi elveszíteni a népszerűségét. Ennek oka legtöbb esetben az idő- és gyorsfőzéshez való tudás hiányában keresendő. A közös vacsorát vagy elnapoljuk, vagy egyből kihagyjuk.

Funkciók
Edény bevonata Tapadásmentes bevonat  
Hidegfalú kivitel    
Fedő Főzés  
Automatikus fedélnyitás    
Betekintő ablak    
Szűrő Szén  
Olajszűrés Nem elérhető  
Külső fogantyús kosárleengedés    
Jelzőfény    
Színek FEHÉR  
Kivehető tál    
Be/Ki kapcsoló    
Időzítő    

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad.
Először engedje le a kosarat az olajba. Amikor közvetlenül az olajba csúsztatja a panírozott ételeket, viseljen kesztyűt.
Az olajsütőben mindenféle étel készíthető: zöldségek, hús, hal, tengeri fogások, gyümölcsök. Az olajsütőben desszertek is készíthetők: péksütemények, fánkok, gyümölcs.
Az olajat azzal tarthatja frissen és tisztán, ha tárolás közben csukva tartja az olajsütő tetejét. Ha hosszú ideig nem használja az olajsütőt, akkor az olajat egy másik edényben tárolja, az olajsütőt pedig tisztítsa ki.
Soha ne keverjen össze különféle olajokat, mivel minden olajnak más-más a sütési hőmérséklete; az olajok keverése a főzés során olajmaradványok keletkezésélhez és az olaj kifolyásásához vezet.
A termosztáttal szabályozható melegítési idő a modelltől és a mérettől függően 10 és 18 perc között lehet. Az is eltéréshez vezethet, hogy beépített vagy kivehető edényes-e az olajsütő. A hőmérsékletjelző lámpa (modelltől függően) ég, amíg az olajsütő melegszik. A megfelelő hőmérséklet elérésekor kialszik a lámpa.
A fém szénszűrőket 35–50 olajsütő-használatonként kell cserélni modelltől függően (a telítettségi jelző mutatja, ha a szűrő cseréjére van szükség). A szivacsszűrőt 20 olajsütő-használat után kell cserélni. Ha halat süt, erre a célra ajánlott külön szűrőt használni, és a használat után kicserélni az olajat. A szénszálas, vízben mosható szűrőket 80 használat után kell átmosni (a szűrő minden átmosás után regenerálódik). A Pure Air rendszer egy tartós rendszer, amely nem igényel cserét.
Az olajsütőben levő olajat legalább 10 használatonként cserélni kell. A napraforgóolajat és a mogyoróolajat legalább 5 használatonként vagy (a sütőtérben víz jelentlétére utaló) halk kattogó hang jelentkezésekor cserélni kell. Az olaj elfáradása rendszeres tisztítással megakadályozható. Lehetséges, hogy az olajat gyakrabban kell cserélni, ha halat, tenger gyümölcseit vagy panírozott fogásokat készít az olajsütőben.
Az olajat minden használat után le kell szűrni (papírszűrő, szűrőedény vagy fölözőkanál használatával), miután kihűlt. Ezzel megakadályozható, hogy az olaj túl hamar szennyezetté váljon. A halsütéshez használt olajat külön tárolja.
a) Nem elég meleg az olaj. Ha állítható termosztáttal rendelkezik, ügyeljen arra, hogy az elkészítendő ételnek megfelelően állítsa be. Amennyiben a terméke nem rendelkezik állítható termosztáttal, győződjön meg arról, hogy kialudt az olajsütőn található lámpa, amely azt jelzi, hogy az olaj kész a sütésre.
b) Túl sok étel van a kosárban. A jobb eredmény érdekében süsse kisebb adagokban az ételt (főleg a fagyasztott élelmiszereket).
c) Nem sütötte elég sokáig az ételt. Hosszabbítsa meg néhány perccel a sütési időt, és emelje ki a kosarat, hogy ellenőrizze a ropogósságot.
a) A maximum jelzés feletti mértékben töltötte fel az olajsütőt (olajjal vagy a kosárban lévő élelmiszerrel). Ellenőrizze az olaj szintjét. Az edényben jel mutatja a minimális és a maximális szintet.
b) Az is lehetséges, hogy vizes ételt dobott az olajba. Sütés előtt szárítsa meg teljesen az ételt, vagy távolítson el minden jégdarabot a fagyasztott ételekről.
A legjobb eredmények érdekében növényi olajok használatát javasoljuk.
Soha ne keverjen össze különböző típusú olajokat az olajsütőben, mert az egyes olajok forráspontja eltérő.
Amennyiben szilárd növényi zsiradékot használ:
• vágja darabokra és az olajsütőbe helyezés előtt olvassza meg egy edényben (150 Celsius-fokon).
• soha ne olvasszon szilárd zsiradékot az olajsütő edényében.
Különösen ügyeljen arra, hogy ne tegyen zsírral megkent kenyeret az olajsütő kosarába.
A kellemetlen szag oka lehet elhasználódott olaj és/vagy a telített, cserére szoruló szűrő. Cserélje ki az olajat, a szűrőt vagy mindkettőt.
Törölje át az ablakot egy kis citromlével, vagy vágjon félbe egy szem burgonyát és ezzel dörzsölje be az ablakot főzés előtt.
Modelltől függően:
a) Külső kosármagasság-vezérlés (lehetővé teszi, hogy csukott fedéllel engedjük bele az ételt a forró olajba a kifröccsenés megakadályozása érdekében).
b) Nem melegedő külső borítás.
c) Gombnyomásra nyíló fedél.
d) Túlmelegedés (szárazon melegítés) esetére az olajsütő fel van szerelve hőmérséklet-korlátozóval, illetve újra megtölthető. Különösen a „semi pro” modellek esetében ellenőrizze, hogy a készülék működésének leállása esetén nem a hőméséklet-korlátozó lépett-e működésbe.
Az olajat használat előtt kell betölteni, úgy, hogy az olajsütő ne legyen fali aljzathoz csatlakoztatva és hideg legyen.
Néhány használat után újra be kell állítani az olaj szintjét: ezt mindig akkor végezze, ha az olajsütő nincs fali aljzathoz csatlakoztatva és hideg.
Az olajsütőt soha ne használja, ha nincs benne olaj vagy zsiradék.
A tartályban általában két jelölés van: a minimum és a maximum. Lásd a használati utasítást.
A feltöltésnél soha ne lépje túl a maximális szintet és soha ne töltsön a minimum szintnél kevesebb olajat az olajsütőbe.
• Amikor az olaj elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet (kialudt a jelzőfény).
• Bizonyos modellek több állítási lehetőséggel rendelkező termosztáttal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a választást a különböző sütési hőmérsékletek között. Az alsó fokozat kiválasztásakor az olaj kb. 170 Celsius-fokos, a felső fokozatnál pedig 190 Celsius-fokos. Az alacsonyabb fokozat kényesebb ételek készítésére használható, amelyek nem bírják a magasabb hőmérsékletet (gombák, bizonyos halfajták). A magasabb fokozat akkor nyújt kiváló eredményt, ha bő, forró olajban szeretne burgonyát, húst, fagyasztott félkész ételeket, zöldségeket stb. sütni.
Töltse meg a kosarat a használati utasításban megadott maximum jelzésig!
A még finomabb ételek érdekében javasoljuk, hogy a maximum jelzés helyett félig töltse meg a kosarat.
Javasoljuk, hogy a burgonyát legfeljebb 170°C-on (338ºF) készítse el.
• Várja meg, hogy az olajsütő lehűljön.
• Az olajat töltse át egy másik tárolóedénybe. (Ez ideális alkalom az olaj átszűrésére vagy cseréjére).
• Távolítsa el az olajsütő szűrőit és tetejét (Modelltől függően - a részleteket lásd a használati utasításban). A fedőt meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, majd szárítsa meg. Vannak olyan fedők, amelyek mosogatógépben is moshatók (a részleteket lásd a használati utasításban).
• Cserélje ki a szűrőt. (A modelltől függően a használati utasítás szerinti gyakorisággal).
• A kivehető edényt (bizonyos modellek esetében) meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsa, majd szárítsa meg. A kivehető edény mosogatógépben is mosható. Ne használjon súrolószert. A szűrőrendszerrel felszerelt edény szelepét feltétlenül tisztítsa ki.
• A fix edényes modelleket papírtörlővel kell kitörölni. Félig töltse meg az edényt meleg, mosogatószeres vízzel (az olajsütőt, a kábelt vagy a csatlakozófejet soha ne merítse vízbe), majd nem dörzshatású szivaccsal tisztítsa meg. . Ügyeljen arra, hogy a víz ne folyjon ki az olajsütő külsejére, illetve ne folyjon rá az elektromos ellánállásra.
• Öntse ki a vizet és törölje meg az edény belsejét, hogy az olajtartályban ne maradjon víz.
• Az olajsütő külső része nedves, szappanos szivaccsal törölhető le. Ennek az elvégzése minden használat után ajánlott.
Rendszeresen cserélje az olajat (8–10 használat után).
Minden használat után távolítsa el az égett ételdarabkákat az olajsütő aljáról (az ételkészítés maradékát), hogy az olaj hosszabb ideig maradhasson jobb állapotban.
Rendszeresen cserélje (*modelltől függően) vagy tisztítsa a szűrőt: ha elmulasztja ezt, a szűrő eltömődik, és használat közben nem tud távozni a víz.
Rendszeresen tisztítsa az olajsütőt a használati utasításban szereplő óvintézkedéseknek megfelelően.
A használt olajat öntse légmentesen lezárt kannába és dobja ki hulladékként. (Kérjen információkat a helyi újrahasznosítási szolgáltatásról, mivel a hulladékgyűjtés és az infrastruktúra régiónként eltérő. A képesség az újrahasznosítható anyagok kezelésére a helyi újrahasznosítási szolgáltatástól függ.
Ne öntse a lefolyóba.
A víz és az olaj nem keveredhet: ha ez történik és túlmelegszik a folyadék, a víz hirtelen elpárolgása az olaj szétfröccsenését eredményezheti.
Ha az olajsütő hangot ad ki, ez azt jelenti, hogy víz került bele. A hangot a víz gőzzé alakulása adja.
Amikor ezt a pattogó hangot hallja, cseréljen olajat. Ha nem cseréli ki az olajat, elkezdhet fröcsögni.
‒ A félprofesszionális modellekben biztonsági berendezés akadályozza az olajsütő felmelegedését, ha nincs benne olaj.
• Hagyja kihűlni a terméket.
• Használja az alapegység RESET funkcióját.
‒ A hagyományos hideg falú olajsütők nem rendelkeznek RESET funkcióval. Vigye be a terméket valamelyik hivatalos szervizközpontunkba.
• A fedél nem záródik rendesen. Győződjön meg róla, hogy  a fedél megfelelően záródik.
   Győződjön meg róla, hogy a kivehető belső fedél pántjai rendesen zárnak.

• Előfordulhat, hogy megsérült a tömítés. Cserealkatrészért kerresse fel a hivatalos szervizközpontot.
Az AKKU lemerült. Cserélje ki.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
• Friss burgonyából készült sült burgonya:
- A nyers, friss burgonyát rakja forrásban levő vízbe. Ez eltávolítja a keményítőt, és a burgonya nem fog összetapadni.
- Szárítsa meg konyharuhával, és rakja be 8 percre a kosárba sülni. Ezután vegye ki, várja meg, amíg az olajsütő eléri a sütési hőmérsékletet, majd rakja az elősütött burgonyával teli kosarat az olajsütőbe 2–3 percre, hogy a burgonya aranybarnára süljön.
• A fagyasztott burgonyát soha ne öntse közvetlenül a sütőbe vagy a kosárba. Mielőtt a forró olajba tenné, lehetőleg távolítson el róla minden jeget, majd szárítsa meg egy konyharuha segítségével.
• A többi élelmiszertípust az egyenletes elkészülés érdekében vágja nem túl nagy, egyforma méretű darabokra.
• Az elkészült étel ízesítésére előkészített sót és fűszereket ne rakja az olajsütő közvetlen közelébe, nehogy beleessenek.
Az elektromos olajsütőket termosztát vezérli, ami a megfelelő hőmérsékleten tartja az olajat és megakadályozza a túlhevülést és a begyulladást. Emiatt biztonságosabbak. Az olajsütők többsége emellett hőmérséklet-vezérelt biztonsági kikapcsoló rendszerrel is rendelkezik, amely túl magas hőmérséklet esetén leállítja a készüléket. A biztonsági funkciók közé tartozik a készülék ablaka, hogy megfigyelhető legyen a készülő étel, a hőszigetelő fal, amely megakadályozza, hogy a készülék külseje túl meleggé váljon, és a zárható fedél, amely megakadályozza az olaj kifröccsenését az étel készítése közben, és csökkenti az olaj kifolyásának kockázatát, ha feldől az olajsütő.
Túl sok víz került az olajba.
Nagyon fontos, hogy az ételkészítés elkezdése előtt teljesen töröljön le minden vizet az élelmiszerekről, a fagyasztott ételekről pedig távolítsa el az összes jeget.
Ha túl sok víz kerül az olajba, a víz felforr és feltör a felszínre, az olajat maga előtt tolva.
A földimogyoró-olaj hamarabb kezd füstölni a növényi olajok többségénél, ezért lehetséges, hogy a sütési hőmérsékleten enyhén füstölni fog. Emellett jellegzetes ízt ad az ételnek, amit nem mindenki talál kellemesnek.
A panírozott ételt nem szabad közvetlenül a kosárba rakni. A panír ráfolyik a kosár gyűrűire, és odaragad.
A víz és az olaj nem keveredhet: ha ez történik és túlmelegszik a folyadék, a víz hirtelen elpárolgása az olaj szétfröccsenését eredményezheti.
Sütés előtt mindig távolítsa el a felesleges vizet az élelmiszerekből az olajba kerülő víz mennyiségének minimalizálására.
Soha ne öntse az élelmiszereket (főleg a fagyasztott élelmiszereket) közvetlenül a kosárba vagy az olajsütőbe, mivel a jéggel víz kerül az olajba.
Ne takarja le a sütőkosarat a fedővel használat után, mert így víz csapódhat le az olajsütőben.
Ne hagyja, hogy a fedőn kicsapódó víz az olajsütőbe csepegjen.
Az olajsütőt soha ne tárolja vagy használja kültéren, mert ez vízlecsapódást eredményezhet.
Az olajsütőt soha sem szabad úgy használni, hogy a  zsiradék meghaladja a maximális szintjelzést, mert az túlfolyáshoz vezet.
Távolítsa el a felesleges zsiradékot merőkanál segítségével.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.