TEFAL ActiFry Genius XL 2v1

ActiFry Genius XL 2v1 Készítsen egyszerre két ízletes ételt, és használjon  99 %-kal kevesebb hozzáadott zsiradékot*
Az ActiFry Genius XL 2 az 1-ben egészséges főzést biztosító légkeveréses fritőz forradalmi változást hoz a konyhájába. Az egyetlen légkeveréses fritőz, amely a 2 különálló szintnek köszönhetően egyszerre 2 finom ételt képes elkészíteni. Az egyedülálló ActiFry technológiának köszönhetően a fritőz segítségével ízletes és ropogós sült krumplit készíthet. A tartozékon egyszerre készíthet szaftos steakeket vagy zsenge  lazacfiléket.

Cikkszám: YV970015

ActiFry Genius XL 2 az 1-ben légkeveréses fritőz az egészséges ételekhez: 2 kiváló étel egyszerre és 99 %-al kevesebb hozzáadott zsiradék*

Szeretne a családnak ízletes és teljes ebédet készíteni? Az ActiFry Genius XL 2 az 1-ben légkeveréses fritőz forradalmi változást hoz a konyhájába. Ez az egészséges ételek főzésére alkalmas fritőz az egyedüli olyan készülék, amelyben párhuzamosan két étel is elkészíthető, így a 2 elkülönített főzési zónában egyszerre elkészíthető vele a teljes ebéd. Ízlelje meg a szaftos steaket ropogós hasábburgonyával vagy a  lazacfilét  tökéletesen pirított zöldséggel. Az ActiFry Genius fritőz egyedülálló Dual Motion technológiával felszerelt, amely légkeveréses sütést és automatikus gyengéd keverést biztosít. Ez garantálja a tökéletesen egyenletes sütést és  ropogósra sütést, mintha az étel egy hagyományos fritőzben készült volna, de felesleges zsír és kalóriák nélkül! A rendkívül sokoldalú ActiFry Genius légkeveréses fritőz 9 intelligens előprogramozott beállítást tesz lehetővé, oly módon, hogy automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, az elkészítés idejét és a keverést, aszerint, hogy melyik kiváló ételét szeretné éppen elkészíteni.

* 1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 dl olajon, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 l olaj felhasználásával történő sütéshez képest  és 4  steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben  hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest

* 1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 dl olajon, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 l olaj felhasználásával történő sütéshez képest  és 4  steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben  hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest

Nélkülözhetetlen eszközök
 • Két külön főzési szint a teljes ebéd egyidejű elkészítéséhez

  A főzésnél használja ki a két különálló főzési zónát: az edényben elkészítheti a kiváló, ropogós hasábburgonyát vagy a sült zöldségeket a  tartozékon pedig szaftos steakot vagy finom lazacfilét készíthet. A tartozék az érzékenyebb hozzávalókhoz is kiválóan használható.

 • 99 % -al kevesebb hozzáadott zsiradék*

  Készítsen kiváló sült ételeket fölösleges zsiradék és kalóriák nélkül! Mindössze egy teáskanálnyi olajat használva, 99%-kal kevesebb hozzáadott zsírral* készíthet ízletes steaket és sült krumplikat! *1,5 kg friss hasábburgonya készítése 0,2 cl olajjal, 55 %-os tömegvesztéssel, a hagyományos fritőzben, 2,2 liter olaj felhasználásával történő sütéshez képest és 4 steak elkészítése 10 perc alatt, zsír felhasználása nélkül, serpenyőben hagyományos módon, 10 g vajon, mindkét oldalról 2 percig történő sütéshez képest.

 • Egyenletes ropogós felület forgatás nélkül

  Készítse el erőlködésmentesen kedvenc sült ételeit. A Dual Motion technológia, amely a meleg levegő áramlását  kíméletes keveréssel kombinálja, garancia az ételek egyenletes átsülésére, amelyeket a sütésnél nem szükséges átforgatnia. Az ActiFry készülék tökéletesen elkészített, ropogós ételeket eredményez, amelyek úgy hatnak, mintha éppen egy hagyományos fritőzben készültek volna.

 • 9 intelligens program

  A 9 automatikus beállításnak köszönhetően a receptek széles skáláját készítheti el, beleértve a sült ételeket is. A programválaszték: hasábburgonya, nuggett és más finomságok, édes és  sós fánkok, tavaszi tekercsek és szamószák, húsok és halak, csirke, wok, más nemzetek ételei és desszertek. Minden program optimális hőmérsékletet biztosít. A nagyméretű érintőkijelzőnek köszönhetően Önnek minden az ellenőrzése alatt áll, a készülék ezen kívül késleltetett indítás és melegítés funkcióval is rendelkezik.

 • Akár 8 személy részére főzhet benne

  Az 1,7 kg-os, bőséges kapacitásnak köszönhetően akár 6 személy részére is elkészítheti a főételt, a köreteket pedig akár 8 személy számára. Ideális méret az egész család számára.

 • Új recept minden napra

  A készülékhez egy 20 receptet tartalmazó  szakácskönyv is tartozik, további 300 recept pedig a Tefal  mobilalkalmazáson érhető el angol nyelven.

 • Egyszerű tisztítás

  A fedél, az edény és a  keverőlapátok  levehetők és  edénymosogatóban elmoshatók.

 • Pontosan úgy időzítheti, ahogy szüksége van rá

  Használja a késleltetett indítás és az automatikus melegítés funkciót, hogy akkor étkezzen, amikor az Önnek legjobban megfelel.

 • Kézi üzemmód a saját receptek elkészítéséhez

  Élvezze a tökéletes és ropogós főzési eredményeket a kézi üzemmódban a hőmérséklet 70 °C - 220 °C között történő beállításának köszönhetően. Ezenkívül akár 60 percre is beállíthatja az ideális főzési időt.

 • Olajszagot szinte nem is érezni

  Az ActiFry Genius készülék meleg levegős technológiájának köszönhetően elbúcsúzhat az olajszagtól.

Funkciók
Teljesítmény 1500  W
Actifry technológia IGEN  
Kapacitás 1.7  kg
Be/Ki kapcsoló    
Mosogatógépben mosható - részletek leszerelhető alkatrész  
Színek Fehér  
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Az alkalmazás a megerősített adatbiztonság miatt már nem kompatibilis az Android 4.4.4 vagy régebbi verzióival.

Lehetőség szerint javasoljuk, hogy frissítse készülékét magasabb Android-verzióra, vagy használjon másik kompatibilis eszközt.

A frissítések nemcsak teljesebb élményt nyújtanak az új funkciókkal és a legújabb technológiával való kompatibilitással, hanem védelmet is jelentenek a legújabb verziókban kijavított esetleges biztonsági résekkel szemben is.
Az ActiFry, egy adagoló kanál és a választott olaj segítségével könnyű és ropogós ételeket készíthet. Az ízlésétől függően hozzáadhat egy extra kanál olajat, hogy még ízletesebb legyen az étel!
Főzés előtt mossa át kétszer egy tál vízben a felvágott burgonyát, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Az is rendkívül fontos, hogy sütés előtt alaposan törölje szárazra a burgonyát: először konyharuhával távolítsa el a nedvesség nagyját, majd a maradékot papírtörlővel itassa le. Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat, és az extra olajjal csak megszívná magát. Ha a kettő az egyben funkciót használja (tál + tálca), miután a tálcában levő étel már elkészült, a tálca kivétele után még 2,5 percig süsse a burgonyát, hogy ropogósabb legyen.
Semmit, mivel az ilyen sült burgonya önmagában is tartalmaz olajat.
Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat.
Az 1 kg-os, a 1,2 kg-os és az Actifry Mini típusok esetében használnia kell a lapátot ételkészítés közben, hogy az étel ne essen bele a motoregységbe.
A tál túlságosan tele van. Vegye figyelembe a használati útmutató főzési táblázatában feltüntetett mennyiségeket.
Actifry esetén: 1 kg friss hasábburgonya /750 g fagyasztott hasábburgonya.
Actifry Familly esetén: 1,5 kg friss hasábburgonya/1,2 kg fagyasztott hasábburgonya.
Ennek számos oka lehet:
• Lehet, hogy nem megfelelő fajtájú burgonyát használt.
• Nem mosta és szárította meg kellően a burgonyát az elkészítés előtt, így még mindig túl sok keményítőt tartalmaz.
• A hasábburgonyák túl vastagok. Vágja a burgonyát vékonyabb hasábokra.
• Nem használt elég olajat. Növelje az olaj mennyiségét.
• Lehet, hogy a szűrő eltömítődött. Tisztítsa meg a szűrőt.
Ennek több oka lehet:
• Nem használta a lapátot. Használja az összes főzéshez.
• A krumpli vagy az étel nem egyenletesen van felvágva. A krumplit vagy ételt ugyanolyan méretre kell vágni a tökéletes főzéshez.
• A lapát nem forog: ellenőrizze, hogy a lapát megfelelően van-e elhelyezve.
A hasábburgonya mérete befolyásolja ropogósságát, illetve lágyságát.
Minél vékonyabbak a hasábok, annál ropogósabbak lesznek, és minél vastagabbak, annál lágyabb lesz a belsejük.
Ízlésétől függően változtathatja az elkészítési időt és a hasábburgonya méretét: vékony: 8 x 8 mm/Normál: 10 x 10 mm/Vastag: 13 x 13 mm.
A legjobb eredmény érdekében mossa meg egészben a burgonyát, majd a már felszeletelt burgonyát mossa bő vízben mindaddig, amíg tiszta nem lesz.
Ezzel eltávolítja a lehető legtöbb keményítőt és a hasábok nem ragadnak össze.
Száraz, nedvszívó konyharuhával itassa fel alaposan a nedvességet.
A hasáboknak az elkészítés előtt teljesen száraznak kell lenniük.
Főzés közben a fedél felnyitása veszélytelen, azonban nem javasolt, akkor sem, ha a hozzávalók az edény oldalán gyűlnek össze.
Ezáltal csökken a hőmérséklet a készülék belsejében, és mindez a „Smart” (Intelligens) recepteknél zavart okozhat a garantáltan tökéletes eredmény eléréshez már tesztelt főzési beállításokban.
Ne lépje túl a recepttáblázatban feltüntetett maximális mennyiségeket és működési időket, különben nem a kívánt eredményt fogja elérni, és a készülék is megrongálódhat.
Ízlése szerint variálhatja a különféle olajokat!
Hagyományos olajok: olíva, repce*, szőlőmag, kukorica, mogyoró, napraforgó, szója*
Ízesített olajok: fűszernövények, chili, fokhagyma, citrom...
Különleges olajok: mogyoró*, szezám*, sáfrány*, mandula*, avokádó*, argán*...
A dióolaj használatát nem javasoljuk, mivel sütést követően avas ízt eredményez.
(* a gyártó szerint sütőolaj).
• Tisztítás előtt hagyja teljesen lehűlni.
• Nyissa ki a fedelet, és emelje le a reteszt.
• Távolítsa el a lapátot, a főzőedényt és az eltávolítható szűrőt.
• Az összes eltávolítható darab mosogatógépben mosható, vagy puha szivaccsal és folyékony mosogatószerrel tisztítható.
• A tál vagy a tálca élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk a kézi mosogatást; mosogatógéphez lehetőleg enyhe tisztítószereket, például folyadékot vagy gélt használjon.
• Az összes darabot alaposan szárítsa meg, mielőtt mindent visszahelyez a helyére.
A felmosószer kivételével nem javasoljuk mosogatószer használatát.
Igen, teljes mértékben normális.
Ha túl vastag az étel, megéghet a teteje. Csökkentse az étel vastagságát. Bizonyos ételfélék nem alkalmasak arra, hogy a tálcán készítse el őket – például a zsemlemorzsás panírral készített hal vagy egyéb ételek –, mert kiszáradnak és megégnek a forró levegővel történő elkészítés közben.
Ellenőrizze, hogy a lapát megfelelően van-e felhelyezve. Felhívjuk figyelmét, hogy a készülék nem alkalmas folyékony ételek (levesek...) elkészítésére.
Ha a probléma továbbra is fennáll, vigye a készüléket hivatalos szervizközpontba.
Ha úgy gondolja, hogy hibásan működik a készülék motorja, ellenőrzés céljából vigye el egy hivatalos szervizközpontba.
Valószínűleg újburgonyát használt. Ha újburgonyát használ, csökkentse a mennyiséget 750 g-ra, és módosítsa a főzési időt.
Ez egy rendellenesség a készülék működésében.
Húzza ki a konnektorból, várjon 10 másodpercet, majd csatlakoztassa újra. Nyomja meg a be/ki gombot.
Ha az LCD képernyő mindig ugyanazt az üzenetet mutatja, vigye a készüléket ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
Ennek több oka lehet:
• A készülék nincs megfelelően csatlakoztatva.
• Még nem nyomta meg a bekapcsológombot, vagy rosszul nyomta meg. Próbálja újra úgy, hogy erősebben nyomja meg.
• Megnyomta a bekapcsológombot, de a készülék továbbra sem működik. Ellenőrizze, hogy a fedél megfelelően le van-e zárva.
• A motorok járnak, de a készülék nem melegszik fel. Vigye a készüléket ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
• A lapát nem forog. Ellenőrizze, hogy a penge a helyén van-e, ha nem, vigye az egységet ellenőrzés céljából egy hivatalos szervizközpontba.
Valószínűleg megsózta az ételt a főzés során. Csak a főzés után sózza az ételt, így elkerülheti az ActiFry táljának megkarcolását.
A tálcát használó modellek esetén, azok tulajdonságainak hosszabb megőrzése érdekében ne használjon fémeszközöket.
Előfordulhat, hogy nincs lezárva. Zárja vissza megfelelően: helyezze a reteszelőkart a felső helyzetbe, helyezze a lapátot a tálca közepére, majd nyomja le a kart.
Ennek több oka lehet:
• Az első használat során előfordulhat olyan szag, amely nem káros. Ez a jelenség gyorsan megszűnik, és nincs hatással az eszköz használatára.
• Távolítsa el az összes matricát és csomagolóanyagot. Soha ne tegye a készüléket víz alá.
• Az eszköz megfelelő indítása érdekében javasoljuk, hogy forraljon fél liter vizet legalább 20 percig. A második főzési alkalomtól kezdve az ActiFry tökéletesen fog működni.
• Soha ne hagyja az adagolókanalat a készülékben működés közben.
• Soha ne főzzön lapát nélkül. A modelltől függően ne felejtse el eltávolítani a fedél alatt található védőtokokat.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Az ActiFry készülékek ételkészítési hőmérséklete kb. 180 Celsius-fok (az étel közepénél 160 Celsis-fok) a főzés végén.
A lapát forgása miatt nem ajánljuk, hogy halat készítsen az ActiFry készülékben, mert a hal könnyen összetörhet főzés közben. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy hal készítéséhez használja a felső tálcát (kizárólag kettő az egyben modelleknél).
Normális, ha kis rést lát a fedél és a ház között. A fedél és a ház nem záródik légmentesen.
Határozott, de finom mozdulattal mindig kattintsa a helyére a fedőt. A fedőt ne úgy zárja le, hogy odacsapja a helyére: ehelyett a fedő elején levő ujjnyomásos gomb segítségével kattintsa finoman a helyére. Ha mosogatógépben mossa a fedőt, mindig a felső kosárba tegye (ott, ahol kevésbé meleg a víz), és állítsa alacsonyabbra a mosogatás hőfokát – lásd a mosogatógép használati utasítását.
Igen, ez egy olyan egyedülálló multifunkciós készülék, amely számos különböző étel elkészítésére alkalmas.
Készülékét az előételektől a desszertekig számos recepthez használhatja.
Készíthet ropogós hasábburgonyát, porhanyós csirkét vagy gyümölcskenyeret...
A 2 in 1 Actifry főzőedény a korábbi Actifry kivitelekhez  és az Actifry Family modellhez nem használható.
Tárolja a burgonyát pincében vagy hűvös szekrényben (6 és 8 °C között), fénytől távol.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.
Amennyiben úgy gondolja, hogy egy alkatrész hiányzik, kérjük, hívja az Ügyfélszolgálatot és mi segítünk megtalálni a megfelelő megoldást.