TEFAL MULTICOOK & GRAINS

MULTICOOK & GRAINS

With the Multicook & Grains rice cooker, enjoy exclusive technology for healthier, more nutritious cooking. Offering varied textures to meet all your preferences and equipped with convenient features, this innovative rice and grain cooker is easy to use and highly versatile.

Cikkszám: RK900132

Multicook & Grains rice cooker: healthy, tasty and decidedly easy

Exclusive innovation to preserve more nutritional benefits*

With Multicook & Grains vs. traditional cooking in Tefal saucepan.

Nélkülözhetetlen eszközök
 • • Healthy: nutritious cooking programs featuring exclusive patented technology to preserve more nutrients (vitamins, minerals, etc.)    * White rice: + 50% Vitamin E    * Brown rice: + 135% Vitamin B1    * Lentils: + 50% iron / + 60% potassium / + 64% vitamin B1 / + 34% vitamin B6 / + 35% vitamin B9    * Beans: + 35% potassium & copper / + 70% vitamin B6 / Removes phytic acid    * Baby porridge: textures adapted to different baby ages (4-14 months)    * Brown rice + Green lentils: complementary nutrition in essential amino & fatty acids    * Chick peas: removes phytic acid (for Chickpea version)

  • Tasty: different textures according to your preference (patented)    * 4 grain cooking options for your enjoyment: Nutri+ / Quick / Normal / Soft    * Recipe book by 3-star Chef: Régis Marcon

  • Easy to use:    * User-friendly control panel accompanies you step-by-step    * Express soaking time up to 10x faster* (*for Beans program)

 • 80 Nutritional + Multicook cooking programs

  For great versatility to make your healthy daily dishes at home!

 • Save your favorite recipes

  5 My Recipe DIY programs: customize and memorize the cooking programs, time and temperature, as well as your own recipes

 • Durable ceramic bowl

  Durable 2 mm ceramic bowl with diamond-shape coating

 • Efficient 3D heating

  Ideal 3D heat circulation

 • Automatic keep warm & delayed start up to 24h

  • Pre-program meal time to eat whenever you want!
  • Automatic keep-warm function makes sure your dish is always ready when it's time to eat!
  • Pre-cancel keep-warm is also possible

 • Easy to use with the accessory kit included

  Easy to use:
  1. Select the program
  2. Follow the step-by-step guide
  3. Enjoy your nutritious & delicious dish!  


  Accessory kit included:
  • Recipe book
  • Dishwasher-safe removable inner bowl
  • Grain spoon
  • Grain measuring cup
  • Water measuring cup
  • Soaking basket
  • Steam basket

Kiegészítõk
Receptek
Funkciók
Gömbölyű főzőedény    
Csináld magad séf beállítás    
Késleltetett indítás    
Állítható hőmérséklet    
Felmelegítés    
Kezelőpanel    
Párolókosár    
Melegen tartás AUTOMATIKUS  
Levehető kábel    
Mosogatógépben mosható    
Időzítő    
Be/Ki kapcsoló    
Kivehető tál    
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Irányelvként 1 csésze rizs (2 kis vagy 1 nagy adag) főzéséhez mérjen ki 1 mérőpohárnyi fehér rizst, majd adjon hozzá másfél mérőpohárnyi vizet. Néhány rizsfajtánál előfordul, hogy egy kevés rizs leragad az edény aljára 1 csésze rizs főzésekor.
A főzött rizs mennyiségéhez képest túl kevés vagy túl sok volt a víz, lásd a főzési útmutatót. Az egyenletes főzés érdekében gondoskodjon arról, hogy a rizs egyenletesen oszoljon el a tál teljes felületén.
Lásd a használati útmutatóhoz mellékelt, receptekre vonatkozó tanácsokat. A különböző rizstípusok különféle főzési időt és vízmennyiséget igényelnek.
Nem kell előre megfőzni a zöldségeket vagy a kagylót, mielőtt a rizshez adja, mert a párolás során tökéletesen megfőnek.
Igen, de ügyeljen arra, hogy ne töltse túl a párolókosarat, mivel meglehetősen sekély (tehát nem olyan mély, mint a párolótál), és maradnia kell valamennyi helynek ahhoz, hogy a gőz szabadon cirkulálhasson az étel körül. Lehetséges az is, hogy nem szeretné, ha a nyers hús/hal szaftja ráfolyjon a rizsre főzés közben, bár ez bizonyos mértékig ízesíti: a húst és a halat zsírpapíron készítse az ételpárolóban. A zöldségek készítése nem fog problémát okozni.
Igen. A jobb íz érdekében sót és fűszereket tehet a vízbe.
Igen, mosható mosogatógépben. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg a belső bevonatot a mosogatógép rácsaival, amikor a gépbe teszi az alkatrészt. Ha többször is mosta mosogatógépben, ajánlott kevés olajjal kitörölni a tál teljes belső felületét.
Ügyeljen arra, hogy ne lépje túl a tál belsejében található 10 csészés jelzést; ha túllépi, az étel kicsordulhat használat közben.
Nincs megfelelően lezárva a fedél, nincs jól a helyén a mikronyomás-szelep, vagy sérült a tömítés. Hagyja abba a főzést, csatlakoztassa le a rizsfőzőt a fali aljzatról, és ellenőrizze, hogy minden megfelelően a helyén legyen.
Minden használat után ürítse ki a kondenzvíz-gyűjtőt, és azt is ellenőrizze, hogy megfelelően legyen a helyén.
Nincs rajta megfelelően a tál.
Nincs elég víz/rizs a tálban. Mossa át alaposan a rizst, és áztassa kb. 20 percen át.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
A tál felületének színe az első használat vagy hosszú használat után megváltozhat. Ezt a változást a gőz és a víz okozza; nincs hatással a rizsfőző használhatóságára, és az egészségét sem veszélyezteti. Nyugodtan használja tovább a készüléket.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.