Zöldséges csirkeragu

Zöldséges csirkeragu

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 csirke
  • 3 paradicsom
  • 500 g burgonya
  • 2 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál aprított koriander
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 5 g gyömbér
  • 0,5 l víz
  • Só és bors

Elõkészítés

Mossa meg a zöldséget és a csirkét. A csirkét darabolja fel. Hámozza meg a fokhagymát és a hagymát. Hámozza meg és vágja fel a gyömbért. A hőfokszabályozót állítsa 160 °C-ra Fry (zsiradékban sütés) üzemmódban. Süsse 7 percig a csirkét a hagymával, a fokhagymával, az olajjal, a sóval és a borssal, amíg meg nem barnul.

Adja hozzá a paprikát, a kurkumát, a negyedekre vágott paradicsomot, aztán pedig a vizet. A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Simmer (lassú tűzön főzés) üzemmódban. Főzze kb. 10 percig fedő alatt.

Adja hozzá a meghámozott, egészben hagyott krumplikat. Főzze kb. 12 percig, továbbra is fedő alatt. Adja hozzá a limelét és a koriandert. Melegen tálalja.