Vichyssoise burgonya kevert zöldsalátával

Vichyssoise burgonya kevert zöldsalátával

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 240 g főzni való újburgonya, kockákra vágva
  • 120 g zsenge póréhagyma, 5 cm-es darabokra vágva
  • 120 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 evőkanál olívaolaj, két részre osztva
  • 1 evőkanál sherryecet
  • Vegyes zöldsaláta
  • 40 g parmezánforgács
  • Só és bors

Elõkészítés

Keverje össze a burgonyát a póréhagymával. Rakja a párolótálcába.

Párolja 15 percen át a főétellel és a desszerttel.

Amikor elkészült, ízesítse a burgonyát és a póréhagymát sóval, borssal, az olívaolaj felével és a sherryecettel. A vegyes zöldsalátát ízesítse sóval, borssal és az olívaolaj maradékával. Tálalja tányérokra a burgonyát és a póréhagymát, és a tetejére halmozzon zöldsalátát. Szórja meg a kukoricával és a parmezánforgácsokkal.