Vegyes tavaszi zöldségek paprikával

Vegyes tavaszi zöldségek paprikával

Köretek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 100 g száraz fehér bab
  • 50 g száraz vörös vesebab
  • 2 répa
  • 2 répa
  • 2 friss articsókafej
  • 200 g ceruzabab
  • 1 nagy hagyma
  • 450 g lóbab (kifejtve)
  • 25 g pirospaprika
  • 1 citrom (120 ml) olívaolaj
  • 2 gerezd összezúzott fokhagyma (elhagyható)
  • 1 csokor zöldfűszer
  • 200 g fagyasztott cukorborsó
  • 200 g mirelit édeskukorica
  • Só és bors

Elõkészítés

Rakja különálló tálakba a fehér babot és a vörös vesebabot. Öntsön rájuk bőségesen forrásban levő vizet, és hagyja állni egy órán át.

Öntse le róla az áztatóvizet, és alaposan át friss vízben. Hámozza meg az összes zöldséget. Vágja kicsi, vékony csíkokra a répát és a tarlórépát.

Vágja háromszögekre az articsókafejeket. Vágja 4 cm-es darabokra a ceruzababot.

Aprítsa fel a hagymát. Kockázza fel a paprikát. Vágja kisebb kockákra a citrom húsát.

Hevítse fel az olajat egy fedő nélküli serpenyőben, és párolja puhára a felaprított hagymát 3 perc alatt, a paprikát pedig 2 perc alatt.

Adja hozzá a friss zöldségeket; a beáztatott babot; az összetört fokhagymát; a csokor zöldfűszert és a citromkockákat. Főzze 5 percig fedő nélkül.

Sózza, borsozza, és öntsön rá 600 ml forró vizet. Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 15 percig.

Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát. Közben főzze meg a fagyasztott cukorborsót és az édeskukoricát egy fazék forró sós vízben, a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően.

Csepegtesse le. Keverje össze az összes zöldséget. Melegen és hidegen is tálalhatja.