Vaníliasodó málnaszósszal

Vaníliasodó málnaszósszal

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 evőkanál + 1 evőkanál finom kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 150 ml tej
  • 1/2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 150 ml habtejszín
  • 140 g málna (friss vagy fagyasztott és kiengedett)
  • 3 friss mentalevél felaprítva

Elõkészítés

Verjen fel világosra egy evőkanál cukrot a tojássárgákkal. Adja hozzá a tejet, a vaníliaesszenciát és a tejszínt. Szűrje át kis lyukú szitán. Ossza el a csészék között és rakja rájuk a fedőket. Rakja a 3. kosárba.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel. Eközben turmixolja el a málnát 1 evőkanál cukorral. Szűrje át kis lyukú szitán, és adja hozzá a mentát.

A fedőt csak közvetlenül tálalás előtt távolítsa el. Csorgassa a vaníliakrémre a málnaszószt.

Dolgozza el krémesre a halat robotgépben. Dolgozza bele finoman a masszába a tojást kanállal, és adja hozzá kis adagokban a tejszínt, alaposan eldolgozva minden hozzáadott adag után. Sózza és borsozza, majd fűszerezze csilipaprikaporral és sáfránnyal.