Vaníliában karamellizált ördöghal wasabival bevont zöldborsóval

Vaníliában karamellizált ördöghal wasabival bevont zöldborsóval

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 8 ördöghal darab, darabonként 80–100 g
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 25 g sózott vaj
  • 7 cl fehérbor
  • 1 bourbon vaníliarúd
  • 20 cl tejszín
  • 200 g friss zöldborsó
  • 400 g mirelit zöldborsó
  • 20 cl habtejszín
  • 20 g wasabipaszta
  • Só és bors

Elõkészítés

Főzze meg a fagyasztott borsót bő, forrásban levő vízben. Csepegtesse le. Hűtse le gyorsan jéghideg vízben, hogy megtartsa harsány zöld színét. Keverje össze a wasbival, sóval és tejszínnel. Törje át sűrű szitán úgy, hogy az eredmény tökéletesen sima püré legyen.

Pucolja meg a friss borsót. Főzze meg ugyanúgy, ahogy a fagyasztott borsót. Hűtse le és rakja félre.

Pirítsa meg az ördöghal darabokat olajban. Mielőtt elkészülnének, adja hozzá a vajat és a vaníliarúd kikapart magjait. Folytassa a sütést, amíg a haldarabok aranybarnák nem lesznek úgy, hogy bevonódjanak a vajas mártással. Rakja át őket egy hőálló edénybe, és tartsa melegen őket 70 °C-os sütőben, amíg el nem készül a mártás.

Öntsön fehérbort a serpenyőbe, és kaparja fel a hátramaradt pörzsanyagokat. Forralja be. Adja hozzá a tejszínt. Forralja be. Sózza és borsozza. Ezzel egy időben melegítse fel a zöldborsópürét.

Ossza el a pürét a tányérokon. A tetejét szórja meg egész zöldborsókkal. Erre jöjjön a hal. A halat locsolja meg a mártással.