Tonhalszeletek lime-mal és korianderrel

Tonhalszeletek lime-mal és korianderrel

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 x 110 g friss tonhalszelet
  • 1 lime
  • 1 fokhagymagerezd, összetörve és finomra felaprítva
  • 10 ml / 2 teáskanál olívaolaj
  • 5 ml / 1 teáskanál őrölt kömény
  • 5 ml / 1 teáskanál őrölt koriander
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • Friss koriander
  • Lime-cikkelyek

Elõkészítés

Reszelje le finomra a lime héját. Facsarja ki a lime levét, és rakja félre. Egy tálban keverjen masszává fél teáskanál lime-héjat, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt, az őrölt koriandert és egy kis borsot. Bőrözze le a tonhalszeleteket.

Mossa meg őket, majd itassa le az összes vizet konyhai papírtörlővel. Vonja be vékonyan a masszával a tonhalszeletek mindkét felét.

Rakja fel a tűzhelyre a Tefal öntöttvas edényt, és várja meg, amíg megváltozik a hőérzékelő pont színe. Rakja serpenyőbe a tonhalszeleteket, és nyomja le őket egy halsütő spatulával, hogy a kész hal felszíne csíkos legyen.

Süsse 5 percig: ha szükséges, mérsékelje a hőt. Fordítsa meg a szeleteket, és süsse tovább 5 percig, amíg a hal teljesen átsül. Itassa le a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel.

Azonnal, előmelegített tányéron tálalja. Locsolja meg lime-lével és szórja meg felaprított korianderrel. Díszítésnek adjon hozzá lime-cikkelyeket.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben