Thai csirkeleves

Thai csirkeleves

Levesek

  • 2

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 db, 2 kg-os tanyasi vagy organikus csirke
  • 200 g tamarindusz, megtörve
  • 1 darab gyömbér, felszeletelve
  • 2 piros csilipaprika, a magja eltávolítva, 1 felaprítva, a másik finomra felszeletelve
  • 1 felszeletelt lilahagyma, a héja rajta hagyva
  • 2 szár citronella, megklopfolva, megmorzsolva és durván összevágva
  • 1 fej fokhagyma, félbe vágva
  • 1 nagy csokor friss koriander
  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 225 g rizstészta
  • Thai halszósz
  • Szójaszósz
  • Locsolja meg olívaolajjal.

Elõkészítés

Rakja nagy, nehéz fazékba a csirkét, és adja hozzá a tamarinduszt, a gyömbért, a felaprított csilipaprikát, a hagymát, a citronellát és a fokhagymát.

Aprítsa fel a korianderszárakat és dobja őket a fazékba. A leveleket tegye félre.

Töltse meg teljesen vízzel a fazekat, a csirkét pedig nyomja le a nehéz fedővel vagy egy olyan kisebb serpenyővel, amelyik beleillik a fazékba. Forralja fel és főzze lassan 1–1,5 órán át. Miután megfőtt a csirke, vegye ki, és villával fejtse le a húst a csontokról.

Zúzza össze a mártást, és adja hozzá a kókusztejet és egy löttyintés halszószt.

Rakja tálba a rizstésztát, öntsön rá forrásban levő vizet, és hagyja állni 3 percig.

Keverje össze a korianderleveleket a finomra felszeletelt csilipaprikával.

Öntse le a vizet a tésztáról, rakjon egy adagot mindegyik tálaló tál aljára, és ízesítse szójaszósszal. Halmozza rá a csirkehúst, és öntse rá a leszűrt mártást. A tetejét szórja meg a csilipaprika és a koriander keverékével, és locsolja meg olívaolajjal.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben