Tengerisügér-filé bazsalikomolajjal, répalével és magos mustárral

Tengerisügér-filé bazsalikomolajjal, répalével és magos mustárral

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 tengerisügér-filé, darabonként 120 g
  • 1 evőkanál bazsalikomos olaj
  • 12 kicsi félbevágott újkrumpli
  • 6 zellerszár, a méretük 6 x 1,5 cm
  • 8 háromszög piros és sárga paprika
  • 200 ml répalé
  • 50 ml narancslé
  • 1 gerezd megtisztított fokhagyma
  • 2 evőkanál dijoni egész magos mustár, a tányérokon szétosztva
  • 1/4 teáskanál friss gyömbér, meghámozva és finomra felvágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csomag friss petrezselyem, finoman felaprítva
  • Só és bors
  • Folpack (mikrohullámú sütőben használható típus)

Elõkészítés

Sózza és borsozza a tengerisügér-filéket, és kenje meg őket bazsalikomos olajjal. Az esztétikus forma érdekében tekerje fel őket és csomagolja folpackba. Rakja a párolótálcába. Adja hozzá az újkrumplit, a zellert és a paprikát.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel. Közben párolja be a kétféle levet alacsony hőmérsékleten a fokhagymagerezddel, a mustárral és a felaprított gyömbérrel. Szűrje át kis lyukú szitán; sózza és borsozza.

Díszítse a tányért egy evőkanál mustárral és répalével. Erre kerüljön a feltekercselt tengeri sügér. A tányér szélén ossza el a zöldségeket, kevés olívaolajat és felaprított petrezselymet.