Tejszínes póréhagyma

Tejszínes póréhagyma

Levesek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 900 g póréhagyma
  • 4 közepes méretű krumpli
  • 15 g vaj
  • 150 ml tejszín

Elõkészítés

Mossa meg a póréhagymákat, és vágja őket 0,5 cm vastag szeletekre.

Hámozza meg a krumplit, és vágja 1 cm vastag szeletekre.

Tegye a serpenyőbe a póréhagymát, a krumplit és a sót.

Öntsön rá 300 ml vizet.

Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja le a fedőt, és főzze 7 percig. Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó víz alá a kuktát.

Csepegtesse le.

Vegye ki a zöldségeket.

Rakja őket a nyitott serpenyőbe, és serpenyőt rakja a tűzhelyre alacsony hőmérsékletre.

Vegye le a tűzhelyről.

Adja hozzá a vajat, és keverje bele a tejszínt.

Azonnal szolgálja fel.