Tejszínes csirke

Tejszínes csirke

Főételek

  • 6

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1,5 kg csirke vagy 6 adag csirkehús
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál (15 ml) olaj
  • 300 ml víz
  • 2 tojás
  • 300 ml tejszín

Elõkészítés

A csirkét darabolja fel 6 részre.

Olvassza össze a vajat az olajjal nyitott serpenyőben.

Süsse meg benne a csirkét enyhén, de úgy, hogy ne barnuljon meg.

Adja hozzá a vizet, sózza és borsozza.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát.

Párolja 15 percig.

Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó víz alá a kuktát.

Vegye ki a csirkét a serpenyőből, itassa le, és rakja megmelegített tányérra.

A főzővizet használja fel alapléként.

Verje fel a tojásokat, és keverje őket a tejszínbe.

Öntse a keveréket a kuktába.

Alacsony hőmérsékleten kevergesse addig a mártást, amíg csomómentes nem lesz. Ekkor azonnal vegye le a tűzhelyről.

Figyeljen arra, hogy a mártás semmiképpen se forrjon fel.

Öntse le a csirkét a mártással.