Tabulé lazaccal és bazsalikomszósszal

Tabulé lazaccal és bazsalikomszósszal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 felkockázott paradicsom
  • 1 felkockázott pirospaprika
  • 1 felkockázott zöldpaprika
  • 1 citrom leve
  • 150 g előfőzött bulgur
  • 4 lazacfilé, kis darabok
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 200 ml alacsony zsírtartalmú tejszín
  • ½ csokor bazsalikom
  • 1 ágacska friss menta, finomra vágva
  • Só és bors

Elõkészítés

Keverje össze a paradicsomot, a paprikát és a mentát a citromlével. Adja hozzá a bulgurt, és rakja a keveréket egy kis, hőálló tálba. Sózza és borsozza a lazacfiléket.

A tálat és a halfiléket rakja az 1. kosárba. Párolja 10 percig.

A fehérbort forralja be a felére egy szószos fazékban, majd adja hozzá a tejszínt és a bazsalikomleveleket. Turmixolja le konyhai robotgépben vagy turmixgépben, majd ízlés szerint sózza és borsozza. Mindegyik tányér közepére rakjon egy adag tabulét, a tetejére pedig a halat. A mártást a halmok szélére csorgassa, vonalat húzva.

Dörzsölje be egyenletes rétegben az ördöghalérméket a kínai fűszerekkel. Forralja el teljesen a hagymával összekevert fehérbort.