Töltött paradicsom zöldfűszerekkel

Töltött paradicsom zöldfűszerekkel

Főételek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 5 kemény és nagy paradicsom300 g báránylapocka
  • 100 g száraz kenyér
  • 50 ml (3 evőkanál) meleg tej
  • 1 hagyma (meghámozva)
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
  • Kb. 2,5 ml (1/4 teáskanál) friss kakukkfű, felaprítva
  • Kb. 2,5 ml (1/4 teáskanál) friss rozmaring, felaprítva
  • 15 ml (1 evőkanál) paradicsompüré
  • 5 ml (1 teáskanál) Worcestershire szósz
  • Néhány petrezselyemszál
  • Só és bors
  • Olívaolaj

Elõkészítés

Áztassa be tejbe a kenyeret, amiről nem vágta le a héját.

Mossa meg a paradicsomokat, de ne távolítsa el a szárukat.

Vágja le a tetejüket és rakja félre.

Vájja ki a paradicsomok belsejét teáskanállal. Sózza meg a paradicsomok belsejét.

Fordítsa meg őket és hagyja, hogy kicsepegjen a levük egy nedvszívó konyhai papírtörlőre.

A kenyérből távolítsa el a felesleges tejet.

A húst vágja 2,5 cm-es kockákra.

Vágjon le róla minden zsírt és porcogót.

Rögzítse a helyére a rozsdamentes cél pengét.

Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet.

Aprítsa fel finomra 2. sebességfokozaton 10–15 másodperc alatt. Adja hozzá a kockákra vágott húst, a lecsepegtetett kenyeret, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a paradicsompüré, a Worcestershire szósz, a sót és a borsot.

Járassa a készüléket 2. sebességfokozaton 20–30 másodpercig, amíg finomra darált húst nem kap kicsire aprított hagymadarabokkal.

Töltse meg a paradicsomokat a húsos keverékkel.

Rakja tűzálló tálba, rakja rájuk a tetejüket, és locsolja meg egy kis olívaolajjal.

Süsse 40–45 percig előre felmelegített 220 °C-os (gázsütő esetében 7. fokozatra állított) sütőben.

Azonnal szolgálja fel.