Szték au Poivre

Szték au Poivre

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 x 150 g filet mignon vagy ribeye szték
  • 1/3 csésze tisztított vaj vagy olaj
  • 1/4 csésze marhahúsleves
  • 2 finomra felaprított hagyma
  • 2 evőkanál összetört fekete szemes bors
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 1/4 csésze brandy
  • Friss petrezselyemszárak a díszítéshez

Elõkészítés

Sózza meg a hússzeleteket.

Hevítse fel gőzölgésig a tisztított vajat vagy az olajat egy olyan nagy alacsony falú öntöttvas serpenyőben, amelyben elfér négy szték.

Rakja a serpenyőbe a sztéket, és süsse kb. 3–4 percig mindkét oldalát, ha véresen, vagy kicsit tovább, ha közepesen átsütve szereti.

Vegye ki a hússzeleteket a serpenyőből, fedje le alumíniumfóliával, hogy ne hűljön ki, és rakja félre.

Ha jól átsütve szereti a sztéket, mindkét oldalát 3 percig süsse a serpenyőben, majd rakja 200 °C-os sütőbe 8–10 percre.

Vegye ki a sütőből, és fedje le alumíniumfóliával.

Öntse közepes méretű szószos fazékba az alaplevet, és forralja be a felére.

A sonkahagymát pirítsa meg enyhén 3–4 perc alatt az öntöttvas serpenyőben, mielőtt beledobná a szemes borsot.

Adja hozzá a bort és a brandy felét, kaparja fel a lesült hússzaftot a serpenyő aljáról fakanállal, keverje meg a mártást, és forralja 1 percig, amíg szirupossá nem válik.

Keverje bele a beforralt alaplevet, és forralja fel. Főzze a mártást 7 percig, vagy amíg szirupossá nem válik, és adja hozzá a brandy maradékát.

Rakja vissza a sztékeket a serpenyőbe a mártásba, és melegítse újra 3–4 percig, de ne forralja fel.

Tálalja különálló megmelegített tányérokon, vagy egy nagy tálon.

Díszítse petrezselyemmel, és köretként sült krumplit vagy parázsburgonyát adjon mellé.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben