Szűzpecsenye tört borssal és madeira mártással

Szűzpecsenye tört borssal és madeira mártással

Főételek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 600 g sertés szűzpecsenye
  • 7 összetört egész bors
  • 200 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 50 ml (3 evőkanál) madeira bor
  • 1 evőkanál paradicsompüré

Elõkészítés

Darabolja fel 10 részre a szűzpecsenyét. Szórja meg az összetört borssal és a sóval. Párolja a párolótálban a 15 percig.

Közben készítse el a szószt. Rakja egy serpenyőbe a szósz összes hozzávalóját, és alaposan keverje össze őket. A párolási idő vége előtt 5 perccel melegítse fel a szószt lassú tűzön.

A sertésszűzszeleteket rendezze el egy előmelegített tálalótálon, és öntözze meg a szósszal.