Szűzérmék dijoni mustárral és zöldségszalagokkal

Szűzérmék dijoni mustárral és zöldségszalagokkal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 16 sertés szűzérme; egy főre 120 g húst számoljon
  • 2 teáskanál dióolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 200 ml tejszín
  • 2 répa, szélesmetélt alakú csíkokra vágva
  • 1 zellergumó, szélesmetélt alakú csíkokra vágva
  • 2 cukkini, a zöld belseje szélesmetélt alakú csíkokra vágva
  • Só és bors

Elõkészítés

Melegítse fel az olajat az öntöttvas serpenyőben, és süsse aranybarnára a szűzérmék mindkét oldalát. Kenje meg őket mustárral, és rakja őket hőálló porcelán, kerámia vagy műanyag tálra. Adja hozzá a tejszínt. Halmozza köréjük a zöldségcsíkokat, és rakja a tálat a pároló edénybe.

Párolja 15 percen át az előétellel és a desszerttel.

A zöldségcsíkokat rakja a tányérok közepére, majd erre kerüljenek a sertés szűzérmék. A mártást a halmok szélére csorgassa, vonalat húzva.