Szőlős kacsamell

Szőlős kacsamell

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 kacsamell, a zsír levágva
  • 80 g fehérszőlő
  • 80 g kékszőlő
  • 200 ml friss csirkealaplé (kocsonyaként)
  • 20 g cukor
  • 200 ml fehérborecet
  • 1 evőkanál méz
  • Só és bors

Elõkészítés

Enyhén pirítsa meg a kacsamelleket a zsíros felükkel lefelé forró öntöttvas serpenyőben. Csorgassa rájuk a mézet.

Párolja 15 percen át a szőlővel és a csirkealaplé-kocsonyával.

A párolási idő végén rakja félre a filéket alufóliába csomagolva. Öntse szószos fazékba a cukrot és a ecetet, és főzze, amíg enyhén meg nem karamellizálódik. A pároláskor kisült szaftot öntse a szószos fazékba, és adja hozzá a szőlőt. Ízlés szerint sózza és borsozza. Szeletelje fel a kacsamelleket, és locsolja meg őket a mártással.

Ossza el a szőlőt a csészékben. Adja hozzá mézet és a vaníliarudat, majd rakja rájuk a fedőket. Rakja a 3. kosárba a csészéket.