Szétolvad a szájban csokoládépuding

Szétolvad a szájban csokoládépuding

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 120 g ízesítetlen csokoládé (legalább 64%-os kakaótartalommal)
  • 40 g puha vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje, kemény habbá verve
  • 50 g finom kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt

Elõkészítés

Olvassza meg a csokoládét és a vajat egy hőálló tálban, szószos fazékban forrásban levő víz felett. Verje fel a tojássárgát a cukorral, majd adja hozzá a lisztet. Adja hozzá az olvasztott csokoládé és vaj keverékét. A felvert tojásfehérjék egyharmadát keverje bele, a maradékot pedig óvatosan forgassa bele. Öntse a csészékbe, és rakja rájuk a fedelüket. Rakja a 3. kosárba.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

A fedőt csak közvetlenül tálalás előtt távolítsa el. Melegen vagy hidegen egyaránt tálalható.