Spenóttal töltött paradicsom

Spenóttal töltött paradicsom

Főételek

  • 3

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 6 nagy paradicsom
  • 300 g spenót
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • 1 tojás
  • Só és bors
  • Őrölt szerecsendió

Elõkészítés

Párolja 8 percig a spenótot.

Nyomkodja ki és aprítsa fel.

Vágjon le egy szeletet a paradicsomok tetejéről fedőnek. Kaparja ki a paradicsomok húsát és a magokat, majd sózza meg a belsejüket.

Csepegtesse le őket felfordítva konyhai papírtörlőn.

Verje fel a tojást és a krémsajtt.

Adja hozzá a spenótot, és fűszerezze meg sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.

Töltse meg a paradicsomokat.

Rakja vissza rájuk a tetőnek levágott szeletet.

Rakja a töltött paradicsomokat a felpattintható fogóval rendelkező tál rácsára, és párolja őket 25 percig.

Melegen tálalja.