Spenótsaláta

Spenótsaláta

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 12 szelet bacon
  • 1/2 csésze ciderecet
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/4 teáskanál mustárpor
  • 0,5 kg spenót, falatnyi darabokra tépkedve vagy vágva
  • 1/2 csésze vékonyra felszeletelt lilahagyma, a szeletek félbe vágva
  • 12 érett, nagyon kicsi

Elõkészítés

Ehhez a recepthez igazi baconre van szükség, de csak nagyon kevés zsírra.

Süsse meg a bacont közepes-nagy hő felett sauté serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Rendszeresen öntse le alóla a zsírt. A zsírból rakjon félre 2 evőkanálnyit.

A sült bacont itassa le szárazra papírtörlővel, és távolítsa el kézzel az összes zsírt. Törje össze vagy vágja fel 2,5 cm-es darabokra a zsírmentesre kisütött ropogós bacont (ha a bacon már meg volt sütve, vágja le a látható zsíros részeket).

Keverje össze alaposan az ecetet, az olajat, a cukrot, a mustárt és az eltett 2 teáskanál baconzsírt egy kisebb tálban.

Rakja salátástálba a spenótot, adja hozzá a bacont és a hagymaszeleteket, öntse rá a dresszinget, és forgassa össze. Ízlés szerint sózza és borsozza. Díszítse olívabogyóval.

Változatosságként hozzáadhat 200 ml lecsepegtetett konzervmandarint, 1/2 csésze morzsolt fetasajtot, egy marék napraforgómagot, szétforgácsolt keménytojást vagy krutont.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben