Spárgafejek tojással

Spárgafejek tojással

Előételek

  • 6

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 300 g zöldspárgafej
  • 300 g fehérspárgafej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • Aprított friss turbolya
  • Só és bors

Elõkészítés

Rakja a spárgafejeket a felpattintható fogóval rendelkező tál rácsára, és párolja őket 15 percig. Főzze 18 percig a tojásokat; hűtse le és pucolja meg őket. Aprítsa fel a keménytojásokat. Készítsen francia dresszinget úgy, hogy egy lezárt befőttesüvegben összerázza az olívaolajat és a balzsamecetet; adja hozzá a felaprított keménytojást.

Ossza el a kétféle spárgafejet a tányérokon, öntse rájuk a francia dresszinget, és szórja meg felaprított turbolyával. Tálalja.