Spárga tejfölös szósszal

Spárga tejfölös szósszal

Előételek

  • 5

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 900 g friss spárga
  • 3 evőkanál (45 ml) magas zsírtartalmú tejszín
  • 2 evőkanál (30 ml) víz a tejszín felhígításához
  • 1 teáskanál (5 ml) apróra vágott snidling
  • Kevés borecet
  • Só és bors

Elõkészítés

Mossa meg a spárgákat, és vágja le a kemény végüket.

Vágja őket egyenlő hosszúságú darabokra.

Az edénytartót rakja a serpenyő aljára.

Öntsön bele 750 ml forrásban levő vizet, és enyhén sózza meg.

Rakja a kosárba a megtisztított spárgát.

A kosarat állítsa az edénytartóra.

Állítsa 1. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát. Párolja 12 percig.

Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.

Azonnal nyissa ki a fedőt, és csepegtesse le.

A főzés ideje alatt készítse el a szószt az összes hozzávaló összekeverésével. Tálalja.