Skót palacsinta

Skót palacsinta

Péksütemények

  • 5

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 100 g liszt, 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 g finom kristálycukor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • Kb. 150 ml tej
  • Sütőolaj a sütéshez

Elõkészítés

Szitálja egy nagy tálba a lisztet és a sót. Keverje bele a rizst és a finom kristálycukrot. Készítsen mélyedést a közepére, üsse bele a tojás, és öntse bele a tej felét. Dolgozza el sima, csomómentes tésztává.

Keverje bele a tej maradékát, amíg viszonylag sűrű tésztát nem kap.

Szükség esetén adjon hozzá még több tejet.

Forrósítson fel kevés olajat egy Tefal tapadásmentes serpenyőben. Adagolja a tésztát a serpenyőbe úgy, hogy evőkanálnyi adagokat csorgat bele egymástól kb. 5 centire. Amikor buborékok jelennek meg a tetején és a palacsinta kezd összeállni, fordítsa meg őket, és a másik felüket is süsse aranybarnára.

Az összes palacsintatésztát süsse ki a fenti módon. Melegen és hidegen is tálalhatja, vajjal és lekvárral megkenve. A leírt adag kb. 10–12 palacsintára elég.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben