Saláta cukkinivel, pirospaprikával és fenyőmaggal

Saláta cukkinivel, pirospaprikával és fenyőmaggal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 3 nyers sárga cukkini, negyedekre vágva
  • 1 nagy csíkokra vágott pirospaprika
  • 4 gerezd, finomra felaprított fokhagyma
  • Finoman felaprított friss kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál közepesen erős mustár
  • 40 g fenyőmag
  • 1 teáskanál finomra vágott friss kapor
  • 70 g csíkokra vágott füstölt lazac
  • Só és bors

Elõkészítés

A cukkinit és a pirospaprikát rakja az 1. pároló edénybe. Adja hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet.

Párolja 15 percen át a főétellel és a desszerttel.

Várja meg, amíg egy kicsit kihűlnek a zöldségek. Készítsen szószt az olajból, a mustárból és a fenyőmagból. Öntse a zöldségekre és keverje össze. Ízlés szerint sózza és borsozza. Adja hozzá a kaprot és a füstölt lazacot, majd tálalja.