Saláta cannelloni babbal és kecskesajttal

Saláta cannelloni babbal és kecskesajttal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 250 g száraz cannelloni bab (1 órára forró vízbe áztatva)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál szárított oregánólevél
  • 4 evőkanál friss korianderlevél (ollóval kicsire összevágva)
  • 3 evőkanál sima levelű petrezselyem (ollóval kicsire összevágva)
  • 1/4 teáskanál összetört piros bors (csípős piros borspehely)
  • 250 g kecskesajt 1 cm-es kockákra vágva, só és frissen őrölt fekete bors.

Elõkészítés

Áztassa be egy órára forró vízbe a babot a főzés előtt (ha nem kuktában készíti el ezt a receptet, a babot előzőleg egy éjszakán át kell áztatni).

Öntse le róla az áztatóvizet, és alaposan át friss vízben.

Rakja a babot a kuktába 1,2 liter vízzel.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja le a fedelet, és helyezze teljes nyomás alá a kuktát.

Mérsékelje a hőmérsékletet, és főzze 17 percig.

Kapcsolja le a hőt, és a nyomásszabályozó elfordítása nélkül hagyja szobahőmérsékleten, amíg le nem esik zárásjelző. Csepegtesse le a babot.

Forgassa össze a babot melegen az összes többi hozzávalóval egy közepes méretű tálban.

Ízlés szerint sózza és borsozza, és melegen tálalja.