Sajtos-fűszeres krokett

Sajtos-fűszeres krokett

Rágcsálnivalók

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 570 g burgonya
  • 150 g reszelt Cheddar sajt
  • 3 evőkanál felaprított friss petrezselyem
  • 2 felkockázott keménytojás, só
  • Bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • Finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors
  • 200 g friss fehér zsemlemorzsa

Elõkészítés

Hámozza meg a krumplit és főzze meg lobogóan forró sós vízben.

Csepegtesse le és alaposan törje össze.

Keverje bele a sajtot, a petrezselymet, az összevagdosott keménytojást, a sót, a borsot és a szerecsendiót.

Készítsen 2 x 5 cm-es henger alakú kroketteket.

A panírhoz verje fel a tojást 1 evőkanál olajjal, sózza és borsozza.

A panírozáshoz forgassa be a kroketteket a lisztbe, utána a tojásba, majd a végén a zsemlemorzsába.

Hűtse legalább 30 percig.

Süsse ki több adagban 4–5 perc alatt, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Csepegtesse le és tálalja.