Sajtos-csilis enchilada

Sajtos-csilis enchilada

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 közepes méretű hagyma (finomra vágva)
  • 1 fokhagymagerezd
  • összezúzva 15 ml olaj
  • 450 g sovány darált marhahús
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 150 ml forrásban levő víz
  • 440 g konzerv darabolt paradicsom
  • 450 g konzerv vörös vesebab
  • 15 ml (1 evőkanál) paradicsompüré
  • 15 ml (1 evőkanál) közepesen csípős csilipaprikapor
  • 1 csipet őrölt kömény
  • Néhány csepp Tabasco
  • 8 készen kapható tortilla
  • 300 ml sajtszósz
  • lehet készen kapható vagy házi készítésű is
  • 25 g reszelt Cheshire vagy Cheddar sajt
  • Néhány fekete olívabogyó a díszítéshez.

Elõkészítés

Melegítse meg az olajat egy Tefal tapadásmentes sauté serpenyőben.

Párolja puhára a hagymát és a fokhagymát.

Oldja fel a marhahúsleves-kockát a forrásban lévő vízben.

Keverje bele az összevagdosott paradicsomot, a vörös vesebabot, a marhahúst, a paradicsompürét, a csiliport, a köményt és a Tabascót.

Főzze gyöngyözve 1 órán át, amíg meg nem puhul a hús.

Kanalazzon egy bőséges adat csilis keveréket mindegyik tortillára. Rakja a megtöltött tortillákat egy tűzálló tálra, és öntse rájuk a paradicsomszószt.

Szórja a tetejére a reszelt sajtot.

Grillezze, amíg megolvad a sajt, és fekete olívabogyókkal díszítve tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben