Sárgabarack törökmogyoróval és görög joghurttal

Sárgabarack törökmogyoróval és görög joghurttal

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 g alacsony zsírtartalmú görög joghurt
  • 8 felkockázott, fogyasztásra kész szárított sárgabarack
  • 15 g finom kristálycukor
  • Fél vaníliarúd kikapart magja
  • 30 g törökmogyoró (vagy pisztácia vagy mandula) felaprítva
  • Keksz összetörve

Elõkészítés

Keverje össze a sárgabarackot a vaníliával. Ossza el a csészékben.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Hagyja kihűlni a sárgabarackot. Keverje össze az alacsony zsírtartalmú görög joghurtot a cukorral. Mindegyik csészébe rakjon egy réteg alacsony zsírtartalmú görög joghurtot, arra pedig a magvakat és az összetört kekszet.