Sáfrányos halcsészék

Sáfrányos halcsészék

Előételek

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 250 g tőkehal
  • 1 felvert tojás
  • 250 ml alacsony zsírtartalmú tejszín
  • 1 csipet közepesen csípős csilipaprikapor
  • 2 csipet sáfrány
  • 3 teáskanál lazacikra (elhagyható)
  • 3 teáskanál tengerinyúlhal-ikra (elhagyható)
  • 4 evőkanál tejszínhab (elhagyható)
  • Citromlé
  • Só és bors

Elõkészítés

Dolgozza el krémesre a halat robotgépben. Dolgozza bele finoman a masszába a tojást kanállal, és adja hozzá kis adagokban a tejszínt, alaposan eldolgozva minden hozzáadott adag után. Sózza és borsozza, majd fűszerezze csilipaprikaporral és sáfránnyal.

Töltse meg a csészéket, rakja rájuk a fedőket, és rakja őket a 3. kosárba. Párolja 15 percen át a főétellel és a desszerttel.

Óvatosan keverje bele a halikrát a tejszínhabba a citromlével együtt. A fedőt csak közvetlenül tálalás előtt távolítsa el, és mindegyik csészére rakjon egy kanállal a tejszínes keverékből.