Ropogós rákgolyók édes-savanyú szósszal

Ropogós rákgolyók édes-savanyú szósszal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 500 g rákfarok
  • 110 g friss gyömbér
  • 2 zöldhagyma
  • 8 főtt gesztenye
  • 2 tojásfehérje
  • 10 ml sherryecet
  • 25 g kukoricaliszt
  • Édes-savanyú szósz: 100 g ananászlé
  • 55 ml borecet
  • 55 ml ketchup
  • 25 g cukor
  • 25 g kukoricaliszt

Elõkészítés

Keverje össze a gyömbért, a gesztenyét és a rákot, majd adja hozzá és keverje bele a sherryt, a tojásfehérjét és a kukoricalisztet. Sózza meg.

Formázzon kis golyókat.

Hempergesse meg zsemlemorzsában, és süsse ki bő olajban.

Csepegtesse le és tálalja.

Édes-savanyú szósz: Helyezze az összes összetevőt egy szószos fazékba. Folyamatos kevergetés mellett forralja fel.

Melegen tálalja.