Rizottó borsóval

Rizottó borsóval

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 300 g rizottórizs
  • 1 l csirkealaplé
  • 1 db finomra aprított hagyma
  • 50 g tejszín
  • 2 x 25 g vaj
  • 150 g zöldborsó
  • 100 g reszelt parmezán
  • Só és bors

Elõkészítés

A hőfokszabályozót állítsa 130 °C-ra Sauté (hirtelen sütés) üzemmódban. Olvasszon meg 25 g vajat, és süsse meg benne a hagymát.

A hőfokszabályozót állítsa 100 °C-ra Rice Rice/Risotto (Rizs Rizs/rizottó) üzemmódban. Tegye a tálba a rizottórizst, és öntsön rá 1 liter csirkealaplevet. Főzze 15 percig fedő alatt.

2 perccel a főzési idő vége előtt adja hozzá a zöldborsót, majd a legvégén adjon hozzá 50 g tejszínt, 25 g vajat és 100 g reszelt parmezánt.