Rázva sütött marha

Rázva sütött marha

Főételek

  • 2

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 150 g tojásos száraztészta
  • Napraforgóolaj
  • 400 g marhahús, vékony csíkokra vágva
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • Kisebb maréknyi friss koriander, a szára felaprítva, a levele külön rakva
  • 2 hüvelykujjnyi darab friss gyömbér, finoman felszeletelve
  • 1 vagy 2 friss csilipaprika, kimagozva és felaprítva
  • 1 csíkokra vágott pirospaprika
  • 1/2 cukkini, a közepe kivágva, csíkokra vágva
  • 1 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámmagolaj
  • 2 lime

Elõkészítés

Főzze puhára a tésztát forrós, sós vízben. Alaposan szűrje le és rakja félre.

Forrósítsa fel nagyon magas hőmérsékletre a wokot. Rakjon bele egy löttyintésnyi napraforgóolajat, majd a marhahúscsíkokat. Sózza, borsozza, és süsse rázva a húst egy percig, amíg minden oldala meg nem barnul egy kicsit.

Vegye ki a wokból egy tányérra, és tartsa melegen.

Öntsön a wokba még egy löttyintés napraforgóolajat, és rakja bele a felaprított korianderszárakat, a gyömbért, a fokhagymát, a csilit, a paprikát és a cukkinit. Süsse rázva egy percig, amíg egy kicsit megbarnulnak, majd rakja bele a lecsepegtetett tésztát és a mézet.

Süsse a tésztát, amíg jól át nem melegszik, majd öntse vissza a húst a kicsepegett szafttal együtt a tányérról, és ízesítse szójaszósszal, szezámmagolajjal, illetve finomhangolásként a lime-ok kifacsart levével.

Tálalás előtt szórja meg korianderlevéllel.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben