Rázva sütött csirke kesudióval

Rázva sütött csirke kesudióval

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 g csirkemell
  • 1 csipet só
  • 40 g kesudió
  • 60 g sonka
  • 2–3 szárzeller
  • 60 g friss laskagomba, barna csiperke vagy fehér csiperke
  • 60 g fagyasztott borsó (kiengedve)
  • 60 g bébi édeskukorica
  • 1 répa
  • 1/2 pirospaprika
  • 2–3 szál újhagyma
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 175 ml forrásban levő víz
  • 1 csirkehúsleves-kocka
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál osztrigaszósz
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 evőkanál száraz sherry

Elõkészítés

Vágja fel a csirkehúst gyufaszál vékonyságú csíkokra, és dörzsölje be sóval.

Vágja fel egyenlő méretű darabokra a sonkát, a zellert, a gombákat, a répát és a pirospaprikát.

Vágja fel vékony karikákra az újhagymát.

Oldja fel a leveskockát a vízben.

Adja hozzá a kukoricalisztet, az osztrigaszószt, a szezámolajat és a sherryt.

Melegítsen fel 1 evőkanál olajat a Tefal wokban.

Adja hozzá a csirkét és a kesudiót.

Süsse rázva 2,5 percig.

Vegye ki szűrőkanállal.

Adjon hozzá 2 evőkanál földimogyoró olajat, a gombát és a bébi édeskukoricát.

Süsse rázva 1 percig. Adja hozzá a sonkát, a zellert, a borsót, a répát és a pirospaprikát.

Süsse rázva 2 percig.

Adja hozzá az alaplevet és az újhagymát.

Szórja rá a szétmorzsolt csirkehúsleves-kockát.

Rakja vissza a csirkét és a kesudiót a serpenyőbe.

Adja hozzá az alapleves keveréket, és kevergesse addig, amíg a szósz fel nem forr és be nem sűrűsödik. Melegítse össze pár perc alatt.

Főtt rizzsel vagy tésztával tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben