Ráknyársak vesebabos pirítóssal

Ráknyársak vesebabos pirítóssal

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 12 nagy nyers rák vagy királyrák, megpucolva, megfőzve
  • 4 vastag szelet barnakenyér, pirítva
  • 300 g konzerv fehér vesebab
  • 4 száraz rozmaringág levelek nélkül, nyársnak
  • 1 finomra aprított hagyma
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 50 ml pisztáciaolaj vagy dióolaj

Elõkészítés

Csepegtesse le és mossa meg a babot. Terítse szét a vesebabot és a hagymát az 1. kosárban. Készítse elő a nyársakat úgy, hogy minden rozmaringágra felszúr három rákot.

Párolja 15 percen át a babot és a hagymát, a főétellel és a desszerttel együtt. 10 perc párolás után nyissa ki az ételpárolót, és rakja a nyársakat a bab tetejére. Csukja be a gépet, és nyomja meg a Vitamin+ gombot. Párolja tovább még 5 percig.

Amikor elkészült, keverje össze a babot annyi joghurttal, hogy krémes állagú eredményt kapjon (ügyeljen arra, hogy ne váljon túlságosan folyóssá). Ízlés szerint sózza és borsozza. Kenje meg a kenyereket a babos keverékkel, és rakja rájuk a nyársakat. Locsolja meg pisztácia- vagy dióolajjal.