Puding körtével és gyömbérrel

Puding körtével és gyömbérrel

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 körte, meghámozva és négyfelé vágva
  • 1 lime, a leve kifacsarva
  • 1 teáskanál méz
  • 2 szelet kemény gyömbéres keksz, csíkokra vágva
  • 1 csipet négyfűszer keverék (lásd a megjegyzést lent)
  • 1 vaníliarúd, hosszában kettévágva
  • 4 sütőpapírból kivágott négyzet

Elõkészítés

Mind a négy sütőpapír négyzetre tegyen egy kis körtét és gyömbéres kekszet. Keverje össze a limelevet és a mézet a négyfűszer keverékkel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Locsolja a keveréket a körtére. Vágja négy részre a vaníliarudat, és ossza el a négy batyu között. Zárja le szorosan a batyukat.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Amikor befejeződött a párolás, tálalja fel a batyukat: hagyja, hogy a vendégek egyedül bontsák ki őket, és kiélvezzék az aromát.