Puding datolyával és rummal

Puding datolyával és rummal

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 16 datolya (vagy aszalt szilva), mag nélkül
  • 20 g pirított mandulaforgács
  • 2 tojás
  • 25 g (1 evőkanál) finom kristálycukor
  • 3 evőkanál sima liszt
  • 200 ml meleg tej
  • 1 teáskanál sötét rum

Elõkészítés

Rakja a csészék aljára a datolyát és a mandulát. Keverje össze a tojást a cukorral. Adja hozzá a lisztet, majd keverje bele a meleg tejet és a rumot. Öntse a folyadékot a datolyára, de ne fedje el túlságosan. Fedje le a csészéket a fedőkkel. Rakja a 3. kosárba a csészéket.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel.

Vegye le a fedőket, és melegen tálalja. Szórjon rá pirított mandulaforgácsot.