Pompás epres palacsinta

Pompás epres palacsinta

Desszertek

  • 6

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

Alapanyagok

  • 1 adag palacsintatészta
  • 60 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 csésze narancslé
  • 1/4 csésze brandy
  • 2 evőkanál Cointreau vagy konyak
  • 2 kosárka eper
  • Tejszínhab

Elõkészítés

Készítsen 6 palacsintát a hagyományos palacsintarecept szerint.

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, adja hozzá a cukrot, és keverje össze alaposan. Adja hozzá a narancslevet, a brandyt és a Cointreau-t, majd kevergesse az alacsony fokozatra állított tűzhelyen, amíg el nem olvad a cukor. Forralja 5 percig a szószt, majd vegye le a serpenyőt a tűzhelyről.

Szemezze le az epreket, vágja félbe őket, és rakjon el 8 fél epret a díszítéshez. A többi epret dobja a serpenyőbe, és keverje össze alaposan, hogy bevonja a szósz. Ossza el az epret a palacsintákon lyukacsos kiszedőkanállal.

Rakja tálalótálra a palacsintákat, mindegyik tetejére szedjen egy kis szószt, rakjon rájuk tejszínt, és díszítse őket a félretett eprekkel.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben