Pikáns töltött alma

Pikáns töltött alma

Desszertek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 közepes méretű főzőalma
  • 15 g puha barnacukor
  • 25 g vagy sima mazsola
  • 1/2 teáskanál (2,5 ml) fahéj
  • 1 evőkanál (15 ml) citromlé
  • 300 ml víz
  • 1 darabka vaj

Elõkészítés

Mossa meg az almát, és vágja ki a magházat. Karcoljon be egy kört az alma héjának a közepére, hogy az alma ne robbanjon szét. Keverje össze a cukrot, a szárított gyümölcsöt és a fahéjat. Bélelje ki a kosarat egy alufólia körrel.

Rakja az almákat a kosárba, és töltse meg őket a szárított gyümölcsökkel. Rakja a vizet és a citromlevet a kuktába, az edénytartóval együtt. Állítsa bele a kosarat.

Állítsa 1. szintre a nyomást. Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát. Párolja 7-8 percig. Vegye le a tűzhelyről. Állítsa gőz kiengedése pozícióba a nyomásválasztót, vagy rakja folyó hideg víz alá a kuktát.

Ha az alma lassabban párolódik meg, egyszerűen zárja vissza a fedőt, helyezze újra nyomás alá a kuktát, és párolja még 1–2 percig. Vegye ki az almákat, és dörzsölje be őket egy kis vajjal, hogy fényesek legyenek.