Pikáns rizs

Pikáns rizs

Köretek

  • 5

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 100 g könnyen fövő hosszúszemű rizs
  • 1 evőkanál (15 ml) főzőolaj
  • 50 g gomba (felszeletelve)
  • 50 g mirelit édeskukorica
  • 75 g mirelit borsó
  • 1/4 pirospaprika (felkockázva)
  • 300 ml csirkealaplé (húsleveskockából)
  • Bors

Elõkészítés

Melegítse meg az olajat a fedő nélküli kuktában.

Süsse meg enyhén a gombát.

Adja hozzá az édeskukoricát, a borsót, a pirospaprikát, az alaplevet és a borsot. Keverje bele a rizst.

Állítsa 2. szintre a nyomást.

Zárja be a fedelet, és helyezze nyomás alá a kuktát.

Párolja 5 percig.

Vegye le a tűzhelyről, és hűtse ki szobahőmérsékleten úgy, hogy nem módosít a nyomásszabályozón.

Amikor a nyomásjelző leesik, nyissa ki a fedőt. Rakja vissza a fedő nélküli serpenyőt a tűzhelyre. Keverje át alaposan villával, hogy szétváljanak a rizsszemek.

Melegítse tovább alacsony hőmérsékleten, amíg nem marad folyadék. Azonnal szolgálja fel.