Penne All'arrabbiatta (tészta csípős, paradicsomos-fokhagymás mártással)

Penne All'arrabbiatta (tészta csípős, paradicsomos-fokhagymás mártással)

Főételek

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • Vagy 450 g friss, érett paradicsom meghámozva és felnegyedelve, vagy 1 db 400 g-os olasz paradicsomkonzerv
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd, finomra felaprított fokhagyma
  • 1 kis hagyma, finomra felaprítva
  • 1/2 csapott teáskanál összetört szárított csilipaprika (ha kevésbé csípősen szereti, kevesebbet használjon)
  • Vagy 1 evőkanál friss, finomra felaprított oregánó vagy
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • Só és frissen őrölt bors
  • 400 g penne tészta
  • 2 evőkanál friss bazsalikom, finomra vágva
  • 2 evőkanál friss sima levelű petrezselyem, finomra felaprítva
  • Frissen reszelt parmezán sajt

Elõkészítés

Hevítse fel az olívaolajat egy 20 cm-es Tefal szószos fazékban, és párolja puhára az apróra vágott fokhagymát és hagymát kb. 3 perc alatt. Adja hozzá a paradicsomot, az összetört szárított csilit és az oregánót.

Egy kanál hátuljával törje össze a paradicsomot. Rakja rá a fedőt, és időnként megkeverve párolja 20 percig, amíg a szószból kifő a víz nagy része és besűrűsödik. Közben forraljon fel sok sós vizet egy 20 cm-es Tefal tésztafőző fazékban. Főzze a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig, vagy amíg al dente keménységű nem lesz, majd szűrje le.

Előre megmelegített tányérokon tálalja, a mártással meglocsolva. Szórja meg felaprított friss bazsalikommal és petrezselyemmel, illetve parmezán sajttal.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Intelligens és egyszerűen használható

    bõvebben